Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Poproszę o uwagi co jest do poprawy, mental rayu oczywiście
maciekG Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 tło zmień...bo jest mało estetyczne.. :) w ogóle coś dziwnego jest z perspektywą...to jest z user view renderowane? czy wieko nie jest równoległe do spodu ? (czy ja mam źle z oczami:D?) pzdr.
Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 No tło też nie bardzo mi się podoba, może masz jakieś sugestie, to jest widok z kamery, też mi nie pasuje coś nie gra z perspektywą ale nie wiem czym to jest powodowane może tłem ściany bo jest takie troche blurowate( choć żadnego blura na niej nie ma) Wieko jest równoległe do spodu sprawdziłem tło zmień...bo jest mało estetyczne.. :) w ogóle coś dziwnego jest z perspektywą...to jest z user view renderowane? czy wieko nie jest równoległe do spodu ? (czy ja mam źle z oczami:D?) pzdr.
sly Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=67484 Ile wątków potrzeba na jeden obiekt? Jednego dnia.
Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 Fakt! założyłem drugi bo nawet jak zmienię foto w pierwszym wątku to nie zmienia się miniaturka posta, a jak się nie zmienia to ludzie tam nie zaglądają jak nie widzą czegoś nowego i nie ma odp na nurtujące mnie pytania http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=67484 Ile wątków potrzeba na jeden obiekt? Jednego dnia.
Gość fishinthewater Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Podmień sam załącznik w pierwszym poście to się zmieni ikonka ;)
sly Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Myślę że każdy chętnie będzie odwiedzał Każdy nowy wątek poświęcony "odpylaczowi". Niestety Spam nie jest zgodny z regulaminem - szczególnie że przedmiotem twoich WIP'ów jest ten sam obiekt. Zrobiłem się strażnikiem texasu, wiem. :) Jeśli masz problem z materiałem, jest do tego osobne podforum. :) Ale wygodniej chyba w jednym wątku WIP pytać o wszystko co ma związek z Tym właśnie modelem, to całkiem logiczne.
Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 No właśnie podmieniając załącznik nie zmienia się ikona Podmień sam załącznik w pierwszym poście to się zmieni ikonka ;)
Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 Roger that :) a co do odpylacza jest to i tu pełna nazwa "odpylacz mokry"! :) Myślę że każdy chętnie będzie odwiedzał Każdy nowy wątek poświęcony "odpylaczowi". Niestety Spam nie jest zgodny z regulaminem - szczególnie że przedmiotem twoich WIP'ów jest ten sam obiekt. Zrobiłem się strażnikiem texasu, wiem. :) Jeśli masz problem z materiałem, jest do tego osobne podforum. :) Ale wygodniej chyba w jednym wątku WIP pytać o wszystko co ma związek z Tym właśnie modelem, to całkiem logiczne.
ciastuch Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Prawdopodobie to dziwne wrażenie nierównoległości wieka spowodowane jest brakiewm wogóle perespektywy. Pewnie zmniejszyłeś kąt kamery, dlatego tak wychodzi.
Gość fishinthewater Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 oj tam nie podmienia się...jak z dzieckiem za rączkę trzeba :) ... zostawiaj zawsze w pierwszym poście jeden załącznik to nie będzie problemu. Pisząc 'podmienić' miałem na myśli usunąć stary i dać nowy .... a nie dodać następny. ;) Try it!
Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 No wiec :) było tak, uploadowałem plik o nazwie dajmy na to odpylacz.jpg to był plik który widać w poprzednim poście jako miniaturkę, dodałem drugiego jpega z realnym zdjęciem urządzenia, następnie uploadowałem jeszcze raz po renderze w mr plik o tej samej nazwie odpylacz.jpg co się stało, w poście miniaturka została po starym odpylacz.jpg ! natomiast w środku posta jest już nowa fota sami zobaczcie jak wygląda post z zewnątrz tj w Work in progres/odpylacz mokry/ a jak wyglądają foty w środku posta http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=67484 oj tam nie podmienia się...jak z dzieckiem za rączkę trzeba :) ... zostawiaj zawsze w pierwszym poście jeden załącznik to nie będzie problemu. Pisząc 'podmienić' miałem na myśli usunąć stary i dać nowy .... a nie dodać następny. ;) Try it!
3d_operator Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Kolego w czym masz problem??? Slowiak Ci napisał, że masz starą miniaturkę wyrzucic i wstawic nową, sztuk 1 w pierwszym poscie.
Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 Nie jestem twoim kolegą .) Kolego w czym masz problem??? Slowiak Ci napisał, że masz starą miniaturkę wyrzucic i wstawic nową, sztuk 1 w pierwszym poscie.
Gość fishinthewater Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Panie Vit...staramy Ci się pomóc...czyja to wina że czytać nie potrafisz ?
Vit Napisano 22 Kwiecień 2010 Autor Napisano 22 Kwiecień 2010 Ok dziękuje, ale niektórzy tacy nerwowi od razu, my sie poprostu nie rozumiemy, zobrazuje to screenami screen pierwszy pokazuje posta z wierzchu z miniaturką screen nr dwa pokazuje posta w środku z dwoma zdjęciami każde z nich jest inne niż to w screenie nr jeden pytanie w ktorym miejscu jest plik z miniaturki ze screena nr 1 ? wchodząc w załączniki mam tylko dwa pliki jpg( screen3) i to są te pliki które widać w screenie nr dwa Panie Vit...staramy Ci się pomóc...czyja to wina że czytać nie potrafisz ?
Touch Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Ale tłumaczą Ci przecież, żebyś w pierwszym poście wywalił wszystko z załączników i wrzucił tylko jeden updatowany obrazek. Obrazki do późniejszych postów wrzucaj najlepiej korzystając z jakiegoś hostingu plików jak imageshack.us, czy fotosik.pl Zapoznaj się z regulaminem forum i popraw nazwę wątku. Pozdr
Gość fishinthewater Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 (edytowane) Miałem iść spać...poświęcę Ci jeszcze 5 min..jak to nie pomoże to nie wiem... Wszytko co na obrazku robisz w pierwszym poście...podążaj za cyferkami :) Życzę powodzenia! Edytowane 23 Kwiecień 2010 przez fishinthewater
Vit Napisano 23 Kwiecień 2010 Autor Napisano 23 Kwiecień 2010 Pomogło slowiak dzięki za cierpliwość :) ja tez dziś nie śpię jeszcze a jest 4:55 :) ale skończyłem odpylacza.
XaoC Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 hehe, cóż za wątek:) ...ale niektórzy tacy nerwowi... Co nie?:) Ale sie nie dziwie:)
bbandi Napisano 29 Kwiecień 2010 Napisano 29 Kwiecień 2010 (edytowane) hahaha "roger that":), padłem... Edytowane 29 Kwiecień 2010 przez bbandi
Rekomendowane odpowiedzi