Napisano 30 Kwiecień 201014 l emmilius -no tego jeszcze nie było ;) pixelart pełną gębą i nawet szachowniczki imitujące gradienty fiu fiu. Poprostu Fresh.
Napisano 30 Kwiecień 201014 l Aż się stare dobre czasy przypominają =]. Roździałka 160x200. Paleta 16 kolorów. Możliwość wyświetlania i poruszania do 8 niezależnych sprite-ów. 64 Kb pamięci. Bez trybu graficznego FLI można było użyć 3 kolorów + tło w obrębie 4x8 pikseli. Echhh... to nic innego jak Commodore 64 =]. Mam nadzieję że się nie mylę =].
Napisano 30 Kwiecień 201014 l Autor emmilius... Co za klejnot! Stary! Wybuchowa mieszanka nostalgii i satyry. Jak tyś to zrobił człowieniu? Nawet piksele są prostokątne a nie kwadratowe, jak w prawdziwym komodorku! Aż mi się przypomniały stare czasy, jak malowałem w programie o nazwie paintbrush na c64. Przypominało to raczej układanie cegieł niż malowanie i używało się joystick'a, ale co digital painting to digital painting :)
Napisano 1 Maj 201014 l też mi sie podoba, emillius! ;D te drzewa mnie wgniotły w siedzenie XD pegazus... to były czasy..! :P
Napisano 2 Maj 201014 l W nowym temacie zaznacz dodaj ankietę - ale nie wiem co dalej, nigdy nie zakładałem.
Napisano 2 Maj 201014 l Zakładasz nowy wątek, klikasz prawym w każdy obrazek z challengu, wybierasz "kopiuj adres obrazka" następnie w swoim wątku klikasz w ikonkę "insert image" (żółty kwadracik) i wklejasz ten adres co skopiowałeś (Powininy pojawiać się obrazki. Proces powtarzasz i zanim klikniesz :"Zatwierdz wątek" schodzisz na dół na "Dodatkowe Opcje". Dodajesz thumbs-a i na samym dole odhaczasz "Dodaj sondę". Wklepujesz ile jest osób i następnie klikasz "zatwierdz wątek". Dostaniesz przekierowanie do opcji sondy. Tam wklepujesz po kolei xywy, wpisujesz że ma trwać 3 dni i już.