Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

help! jestem (lekko mówiąc) początkującym użytkownikiem 3d studio no i... zrobiłem coś takiego (rys. poniżej)... jak to wygładzić??

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

twarz najlatwiej (chyba) zrobic jest metoda polymodelingu - a pozatym max nie jest zbyt dobry do nurbsow (rowniez chyba)

Napisano

Do modelowania postaci i innych obiektów organicznych lepiej nadają się poligony.

Z tym co zrobiłeś niewiele już da się zrobić. Lepiej zacznij od nowa. Najlepiej modeluj na obiektach typu editable poly.

Napisano

zrob mu jeszcze takie same cialo i bedziesz mial jednego ze szwarc charakterow z batmana:) a powaznie to nurbsy sa kijowe w maxie sam robie glowe z \"lat\" nie wychodzi mi rewelacyjnie ale na pewno lepiej jak w nurbsach.wlasciwie to jak na mnie to wyszla i tak dobrze:)

Napisano

jeśli koniecznie chcesz w nurbsach, to przesiądź się na

rhino. wczoraj zaczołem się nim bawić...miły program.

a nurbsy w max\'ie... zapomnij! to tragedia!!! 8).

no ale osobiście nieradzę zabierać się na nurbsy tak odrazu. naprawdę, najpierw posiedź w poly.

Napisano

mam nadzieje ze do tego \"projektu\" nikt Ci nie pozowal bo moglby sie powarznie obrazic :) a tak przy okazi to kobieta czy mezczyzna ???

Napisano

ale nie porzucaj tej pracy - jak troche sie przyłozysz to będzie naprawdę fajna abstrakcja :D

przejdz do działu finished works i obadaj temat: \"SCENA3d /temat otwarty: zbiór abstrakcji/ wypadki przy pracy\"

to moze cie zainteresowac :)

Napisano

:D albo po prostu nie rob organiki tylko zacznij od prostych obiektow jak lampka, monitor etc.

pozdr