javor_JR Napisano 4 Maj 2010 Napisano 4 Maj 2010 (edytowane) Witam :) Nigdy nic nie wrzucałem na forum, choć sporo spędzam na nim czasu, więc czas najwyższy :D Zdjęcia są mojego autorstwa, robione aparatem SONY DSC-W80 .. (powoli szykuje się do kupna lustrzanki :P ) 1. 2. 3. 4. 5. Edytowane 6 Maj 2010 przez javor_JR
javor_JR Napisano 4 Maj 2010 Autor Napisano 4 Maj 2010 (edytowane) 6. 7. 8. 9. 10. 11. Tu wrzucam zdjęcia, które robiłem z javorem, wrzucam tylko parę, które uznałem za najlepsze. 12. 13. 14. 15. Pozdrawiam, z czasem będzie więcej zdjęć :) Edytowane 6 Grudzień 2010 przez javor_JR
dziadek3D Napisano 4 Maj 2010 Napisano 4 Maj 2010 ....witam w kąciku przyrodniczo makrologicznym... zawsze nie będzie tak nudno i coś się zadzieje....nowego i ładnego....:)) ps. ja tam PS-a się nie boję... ale to sprawa wyboru...:))
BizU Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 zdjęcia na drodze IMO nie fajne, reszta przyjemna jak na moje, laiczne oko. // PS: zapraszam na irc'a ;)
Eddy__ Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 1 zdjęcie the best :) Niczym tapetka dla windowsa ^^
Sadowski25 Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Rada numer 1: Spróbuj przed wrzuceniem na forum bardziej selekcjonować zdjęcia. Rada numer 2: Aparat to tylko narzędzie, porządne zdjęcie można zrobić nawet "aparatem" z pudełka zapałek i kliszy. Rada numer 3: Rób zdjęcia. :)
MOTHMAN Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 (edytowane) Pierwsze calkiem przyjemne dla oka - taki obrazek na odprezenie u terapeuty na screensaver'ze. Reszta takie pstrykanie ;-) hehe :-) Sadowski jak zwykle ma recepty, na ktore czlowiek nie moze kupic lekarstwa ;-) Edytowane 11 Maj 2010 przez MOTHMAN
Bacry Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 najgorsze dla mnie to 2 i 10. W pierwszym zbyt blado. A w 5 i 6 psuje wszystko centralny kadr. A śrubki jak to śrubki nic ciekawego. Pracuj dalej. Pstrykaj i zawsze zastanawiaj się nad kadrem bo nie zawsze można go poprawić w PS. Pozdrawiam i powodzenia.
Kedzior Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 Bardzo plastycznie to wyszło :) Jak na kompakt to również technicznie fajnie, głębia ostrości pewnie ciężka do kontrolowania.
BizU Napisano 11 Maj 2010 Napisano 11 Maj 2010 nie uważacie ze w pierwszym małe zrównanie histogramu by się przydało? faktycznie płasko się wydaje.
javor_JR Napisano 20 Maj 2010 Autor Napisano 20 Maj 2010 (edytowane) Wczoraj byłem w Warszawie. Można powiedzieć, że byłem tam prawie cały dzień jednak zdjęć zrobiłem bardzo mało.. w tym połowa jest po prostu słaba :( 16. 17. 18. 19. (W sumie było by może by nawet dobre gdyby nie cień tego dzieciaka :/ ) Foty nie są jakieś rewelacyjne ;] Ale może jakoś na weekend uda mi pójść porobić coś ciekawego :) Edytowane 26 Czerwiec 2010 przez javor_JR
Sadowski25 Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 Wiesz czego brakuje tobie? Myślenia, gdyż wykonując fotografię trzeba myśleć... Te zdjęcia można by o wiele lepiej zrobić gdybyś choc trochę pomyślał, a może z innej perspektywy, a może tak.. ale nie Pierdut pstryk i tyle.
dziadek3D Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 jak widzę greckość w całej ozdobie a pod tym ni z tad ni z owąd .... współczesną kapliczkę.... to mi mózg takiego miktu pojąć nie może.... ale w końcu co to za mózg.... dzidowski ci on tylko.....:))
javor_JR Napisano 21 Maj 2010 Autor Napisano 21 Maj 2010 Wiesz czego brakuje tobie? Myślenia, gdyż wykonując fotografię trzeba myśleć... Te zdjęcia można by o wiele lepiej zrobić gdybyś choc trochę pomyślał, a może z innej perspektywy, a może tak.. ale nie Pierdut pstryk i tyle. Wnioskujesz, że nie myślę? :( O jej co ja teraz zrobię ! :D pfff Wiem, że te zdjęcia średnio wyszły. A wszystko dlatego, że nie było czasu - wszystko na styk, gdybym miał więcej czasu napewno lepiej by to powychodziło :) Bo w sumie tylko przechodziliśmy, nie było czasu na zdjęcia :( @Jeżeli piszesz, że można lepiej zrobić, i taki jesteś dobry no to może dodaj coś od siebie a nie tylko skrytykowałeś i wszystko jest git :]
Sadowski25 Napisano 21 Maj 2010 Napisano 21 Maj 2010 To że nie miałeś czasu, to nie jest żadne wytłumaczenie. Ta strona codziennie 10minut minimum: http://www.magnumphotos.com/ Nikt nie nauczy cię patrzeć, sam musisz do tego dojść... Dobrym sposobem jest chodzenie na wystawy, oglądanie zdjęć w albumach, Magnum... I przy okazji przeczytaj co pisze w mojej stopce...
Ex3 Napisano 21 Maj 2010 Napisano 21 Maj 2010 Rzadko bo rzadko ale zgadzam się z Sadowskim. Skoro wiesz że zrobiłeś słabe zdjęcia to po co je pokazujesz ? Zamiast tego pomyśl co źle zrobiłeś i następnym razem będziesz unikał tych błędów i może będziesz wtedy zadowolony z efektu i można będzie to pokazać.
colgatte Napisano 21 Maj 2010 Napisano 21 Maj 2010 Uważam, że to właśnie patrzeć się trzeba najpierw nauczyć. Dobrze, że robisz zdjęcia, rób ich dużo. Im więcej ich będziesz robić i mieć, tym bardziej krytyczny wobec nich się będziesz stawać, więc będziesz dążyć do postępu, a Twe umiejętności wzrosną. Więc rób zdjęcia. Tylko nie mleczykom (to temat tabu!) ani takie jak Bristol z ostatniego rzutu. Ale szukasz ciekawych motywów, próbuj dalej! Nie zrażaj się krytyką -tę bezsensowną ignoruj, a konstruktywną przyjmuj z pokorą. I baw się dobrze! Ja czekam ciągle na wielki kambak do focenia... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi