Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam :)

Nigdy nic nie wrzucałem na forum, choć sporo spędzam na nim czasu, więc czas najwyższy :D

Zdjęcia są mojego autorstwa, robione aparatem SONY DSC-W80 .. (powoli szykuje się do kupna lustrzanki :P )

1.

ravp0z.jpg

2.

o6bb5e.jpg

3.

23r624k.jpg

4.

50juk1.jpg

5.

20j5wnt.jpg

Edytowane przez javor_JR

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

6.

25q870i.jpg

7.

v79jy8.jpg

8.

2uq270o.jpg

9.

vcrr.jpg

10.

1zd1bgl.jpg

11. Tu wrzucam zdjęcia, które robiłem z javorem, wrzucam tylko parę, które uznałem za najlepsze.

315zm82.jpg

12.

2yy7fi1.jpg

13.

1rvtp4.jpg

14.

feqv0n.jpg

15.

vzhobb.jpg

Pozdrawiam, z czasem będzie więcej zdjęć :)

Edytowane przez javor_JR

Napisano

....witam w kąciku przyrodniczo makrologicznym... zawsze nie będzie tak nudno i coś się zadzieje....nowego i ładnego....:))

ps. ja tam PS-a się nie boję... ale to sprawa wyboru...:))

Napisano

zdjęcia na drodze IMO nie fajne, reszta przyjemna jak na moje, laiczne oko.

// PS: zapraszam na irc'a ;)

Napisano

Rada numer 1:

Spróbuj przed wrzuceniem na forum bardziej selekcjonować zdjęcia.

Rada numer 2:

Aparat to tylko narzędzie, porządne zdjęcie można zrobić nawet "aparatem" z pudełka zapałek i kliszy.

Rada numer 3:

Rób zdjęcia. :)

Napisano

Pierwsze calkiem przyjemne dla oka - taki obrazek na odprezenie u terapeuty na screensaver'ze.

Reszta takie pstrykanie ;-)

hehe :-) Sadowski jak zwykle ma recepty, na ktore czlowiek nie moze kupic lekarstwa ;-)

Edytowane przez MOTHMAN

Napisano

najgorsze dla mnie to 2 i 10. W pierwszym zbyt blado. A w 5 i 6 psuje wszystko centralny kadr. A śrubki jak to śrubki nic ciekawego. Pracuj dalej. Pstrykaj i zawsze zastanawiaj się nad kadrem bo nie zawsze można go poprawić w PS. Pozdrawiam i powodzenia.

Napisano

Bardzo plastycznie to wyszło :)

Jak na kompakt to również technicznie fajnie, głębia ostrości pewnie ciężka do kontrolowania.

Napisano

nie uważacie ze w pierwszym małe zrównanie histogramu by się przydało? faktycznie płasko się wydaje.

Napisano
  • Autor

Wczoraj byłem w Warszawie. Można powiedzieć, że byłem tam prawie cały dzień jednak zdjęć zrobiłem bardzo mało.. w tym połowa jest po prostu słaba :(

16.

20k2n2e.jpg

17.

ev2ssh.jpg

18.

2v81hjr.jpg

19.

2zrqrub.jpg

(W sumie było by może by nawet dobre gdyby nie cień tego dzieciaka :/ )

Foty nie są jakieś rewelacyjne ;] Ale może jakoś na weekend uda mi pójść porobić coś ciekawego :)

Edytowane przez javor_JR

Napisano

Wiesz czego brakuje tobie?

Myślenia, gdyż wykonując fotografię trzeba myśleć...

Te zdjęcia można by o wiele lepiej zrobić gdybyś choc trochę pomyślał, a może z innej perspektywy, a może tak.. ale nie Pierdut pstryk i tyle.

Napisano

jak widzę greckość w całej ozdobie a pod tym ni z tad ni z owąd .... współczesną kapliczkę.... to mi mózg takiego miktu pojąć nie może.... ale w końcu co to za mózg.... dzidowski ci on tylko.....:))

Napisano
  • Autor
  Sadowski25 napisał:
Wiesz czego brakuje tobie?

Myślenia, gdyż wykonując fotografię trzeba myśleć...

Te zdjęcia można by o wiele lepiej zrobić gdybyś choc trochę pomyślał, a może z innej perspektywy, a może tak.. ale nie Pierdut pstryk i tyle.

Wnioskujesz, że nie myślę? :( O jej co ja teraz zrobię ! :D pfff

Wiem, że te zdjęcia średnio wyszły. A wszystko dlatego, że nie było czasu - wszystko na styk, gdybym miał więcej czasu napewno lepiej by to powychodziło :) Bo w sumie tylko przechodziliśmy, nie było czasu na zdjęcia :(

@Jeżeli piszesz, że można lepiej zrobić, i taki jesteś dobry no to może dodaj coś od siebie a nie tylko skrytykowałeś i wszystko jest git :]

Napisano

To że nie miałeś czasu, to nie jest żadne wytłumaczenie.

Ta strona codziennie 10minut minimum: http://www.magnumphotos.com/

Nikt nie nauczy cię patrzeć, sam musisz do tego dojść...

Dobrym sposobem jest chodzenie na wystawy, oglądanie zdjęć w albumach, Magnum...

I przy okazji przeczytaj co pisze w mojej stopce...

Napisano

Rzadko bo rzadko ale zgadzam się z Sadowskim.

Skoro wiesz że zrobiłeś słabe zdjęcia to po co je pokazujesz ?

Zamiast tego pomyśl co źle zrobiłeś i następnym razem będziesz unikał tych błędów i może będziesz wtedy zadowolony z efektu i można będzie to pokazać.

Napisano

Uważam, że to właśnie patrzeć się trzeba najpierw nauczyć.

Dobrze, że robisz zdjęcia, rób ich dużo. Im więcej ich będziesz robić i mieć, tym bardziej krytyczny wobec nich się będziesz stawać, więc będziesz dążyć do postępu, a Twe umiejętności wzrosną.

Więc rób zdjęcia.

Tylko nie mleczykom (to temat tabu!) ani takie jak Bristol z ostatniego rzutu.

Ale szukasz ciekawych motywów, próbuj dalej!

Nie zrażaj się krytyką -tę bezsensowną ignoruj, a konstruktywną przyjmuj z pokorą. I baw się dobrze!

Ja czekam ciągle na wielki kambak do focenia...

pozdrawiam