Napisano 4 Maj 201014 l Witam :) Nigdy nic nie wrzucałem na forum, choć sporo spędzam na nim czasu, więc czas najwyższy :D Zdjęcia są mojego autorstwa, robione aparatem SONY DSC-W80 .. (powoli szykuje się do kupna lustrzanki :P ) 1. 2. 3. 4. 5. Edytowane 6 Maj 201014 l przez javor_JR
Napisano 4 Maj 201014 l Autor 6. 7. 8. 9. 10. 11. Tu wrzucam zdjęcia, które robiłem z javorem, wrzucam tylko parę, które uznałem za najlepsze. 12. 13. 14. 15. Pozdrawiam, z czasem będzie więcej zdjęć :) Edytowane 6 Grudzień 201014 l przez javor_JR
Napisano 4 Maj 201014 l ....witam w kąciku przyrodniczo makrologicznym... zawsze nie będzie tak nudno i coś się zadzieje....nowego i ładnego....:)) ps. ja tam PS-a się nie boję... ale to sprawa wyboru...:))
Napisano 11 Maj 201014 l zdjęcia na drodze IMO nie fajne, reszta przyjemna jak na moje, laiczne oko. // PS: zapraszam na irc'a ;)
Napisano 11 Maj 201014 l Rada numer 1: Spróbuj przed wrzuceniem na forum bardziej selekcjonować zdjęcia. Rada numer 2: Aparat to tylko narzędzie, porządne zdjęcie można zrobić nawet "aparatem" z pudełka zapałek i kliszy. Rada numer 3: Rób zdjęcia. :)
Napisano 11 Maj 201014 l Pierwsze calkiem przyjemne dla oka - taki obrazek na odprezenie u terapeuty na screensaver'ze. Reszta takie pstrykanie ;-) hehe :-) Sadowski jak zwykle ma recepty, na ktore czlowiek nie moze kupic lekarstwa ;-) Edytowane 11 Maj 201014 l przez MOTHMAN
Napisano 11 Maj 201014 l najgorsze dla mnie to 2 i 10. W pierwszym zbyt blado. A w 5 i 6 psuje wszystko centralny kadr. A śrubki jak to śrubki nic ciekawego. Pracuj dalej. Pstrykaj i zawsze zastanawiaj się nad kadrem bo nie zawsze można go poprawić w PS. Pozdrawiam i powodzenia.
Napisano 11 Maj 201014 l Bardzo plastycznie to wyszło :) Jak na kompakt to również technicznie fajnie, głębia ostrości pewnie ciężka do kontrolowania.
Napisano 11 Maj 201014 l nie uważacie ze w pierwszym małe zrównanie histogramu by się przydało? faktycznie płasko się wydaje.
Napisano 20 Maj 201014 l Autor Wczoraj byłem w Warszawie. Można powiedzieć, że byłem tam prawie cały dzień jednak zdjęć zrobiłem bardzo mało.. w tym połowa jest po prostu słaba :( 16. 17. 18. 19. (W sumie było by może by nawet dobre gdyby nie cień tego dzieciaka :/ ) Foty nie są jakieś rewelacyjne ;] Ale może jakoś na weekend uda mi pójść porobić coś ciekawego :) Edytowane 26 Czerwiec 201014 l przez javor_JR
Napisano 20 Maj 201014 l Wiesz czego brakuje tobie? Myślenia, gdyż wykonując fotografię trzeba myśleć... Te zdjęcia można by o wiele lepiej zrobić gdybyś choc trochę pomyślał, a może z innej perspektywy, a może tak.. ale nie Pierdut pstryk i tyle.
Napisano 20 Maj 201014 l jak widzę greckość w całej ozdobie a pod tym ni z tad ni z owąd .... współczesną kapliczkę.... to mi mózg takiego miktu pojąć nie może.... ale w końcu co to za mózg.... dzidowski ci on tylko.....:))
Napisano 21 Maj 201014 l Autor Sadowski25 napisał: Wiesz czego brakuje tobie? Myślenia, gdyż wykonując fotografię trzeba myśleć... Te zdjęcia można by o wiele lepiej zrobić gdybyś choc trochę pomyślał, a może z innej perspektywy, a może tak.. ale nie Pierdut pstryk i tyle. Wnioskujesz, że nie myślę? :( O jej co ja teraz zrobię ! :D pfff Wiem, że te zdjęcia średnio wyszły. A wszystko dlatego, że nie było czasu - wszystko na styk, gdybym miał więcej czasu napewno lepiej by to powychodziło :) Bo w sumie tylko przechodziliśmy, nie było czasu na zdjęcia :( @Jeżeli piszesz, że można lepiej zrobić, i taki jesteś dobry no to może dodaj coś od siebie a nie tylko skrytykowałeś i wszystko jest git :]
Napisano 21 Maj 201014 l To że nie miałeś czasu, to nie jest żadne wytłumaczenie. Ta strona codziennie 10minut minimum: http://www.magnumphotos.com/ Nikt nie nauczy cię patrzeć, sam musisz do tego dojść... Dobrym sposobem jest chodzenie na wystawy, oglądanie zdjęć w albumach, Magnum... I przy okazji przeczytaj co pisze w mojej stopce...
Napisano 21 Maj 201014 l Rzadko bo rzadko ale zgadzam się z Sadowskim. Skoro wiesz że zrobiłeś słabe zdjęcia to po co je pokazujesz ? Zamiast tego pomyśl co źle zrobiłeś i następnym razem będziesz unikał tych błędów i może będziesz wtedy zadowolony z efektu i można będzie to pokazać.
Napisano 21 Maj 201014 l Uważam, że to właśnie patrzeć się trzeba najpierw nauczyć. Dobrze, że robisz zdjęcia, rób ich dużo. Im więcej ich będziesz robić i mieć, tym bardziej krytyczny wobec nich się będziesz stawać, więc będziesz dążyć do postępu, a Twe umiejętności wzrosną. Więc rób zdjęcia. Tylko nie mleczykom (to temat tabu!) ani takie jak Bristol z ostatniego rzutu. Ale szukasz ciekawych motywów, próbuj dalej! Nie zrażaj się krytyką -tę bezsensowną ignoruj, a konstruktywną przyjmuj z pokorą. I baw się dobrze! Ja czekam ciągle na wielki kambak do focenia... pozdrawiam