adek Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 Autodesk wypuścił mały zestaw poprawek dla programu Maya 2011. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1172
Luki Luki Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 Świetnie, ale ja czekam aż wypuszczą hotfix likwidujący wywalanie się mayi przy zmianie typu materialu/światła w oddockowany atributte editorze. W sumie jestem zaskoczony, bo do tej pory takich oficjalnych hotfixów nie było.
velendil Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 Moze to naprawia ? Tez na to czekam, i jeszcze pare innych denerwujacych rzeczy by sie znalazło.. Ale czemuz to zajmuje 1,5 GB ? Czekam tez na mentalRaya w wersji 3.8 gdzie miał pojawic sie iray, w dokumentacji jest, ale w maji go niema...
Pierzak Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 @Luki Luki. To moze napisz do autodesku o tym problemie.... bo mozesz sie nie doczekac.
Luki Luki Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 Widziałem na cgtalku, że nie tylko ja mam ten problem, domyślam się więc że nie ma sensu pisać. Z resztą nie wiem na ile oni są wsłuchani w głos małych studiów.
Pierzak Napisano 13 Maj 2010 Napisano 13 Maj 2010 Rozmawialem z kolesiem z autodesku ktory powiedzial mi ze biora to wszystko pod uwage i w zaleznosci od ilosci zgloszonych bledow naprawiaja je. Sami nie sa w stanie wszystkiego sprawdzic. Uzytkownicy dostarczaja najwiecej danych o bledach, wiec jesli ty napiszesz i inne osoby tez o tym napisza, to jest szansa ze naprawia.
suntzu Napisano 15 Maj 2010 Napisano 15 Maj 2010 @velendil Mental Ray jest w produktach 2011 w wersji 3.8 (sprawdź sobie)... Jednak Autodesk zadecydował, że nie będzie iRay wbudowany w najnowsze swoje dzieci. Jak chcesz iRay musisz kupić Mental Ray standalone, albo Reality server. W 3ds maxie jest wbudowane podobne narzędzie, które renderuje na GPU, wydaje mi się, że to jest przyczyną.
Reanimator Napisano 16 Maj 2010 Napisano 16 Maj 2010 U nas nawet byl czlowiek z Autodesku. Kazdy mogl opowiedziec o swoich problemach z softem, konkretnie z Maxem i Motionbuilderem. Bylo milo.
asblaze Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 Zawsze jest miło - pytanie czy zrobił notatki, i na ile to będzie miało wpływ na działanie softu :)
Reanimator Napisano 17 Maj 2010 Napisano 17 Maj 2010 Sluchal uwaznie, przytakiwal, wyrazal zrozumienie i notowal. Bylo milo. Kropka.
Rekomendowane odpowiedzi