Napisano 13 Maj 201014 l Autodesk wypuścił mały zestaw poprawek dla programu Maya 2011. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1172
Napisano 13 Maj 201014 l Świetnie, ale ja czekam aż wypuszczą hotfix likwidujący wywalanie się mayi przy zmianie typu materialu/światła w oddockowany atributte editorze. W sumie jestem zaskoczony, bo do tej pory takich oficjalnych hotfixów nie było.
Napisano 13 Maj 201014 l Moze to naprawia ? Tez na to czekam, i jeszcze pare innych denerwujacych rzeczy by sie znalazło.. Ale czemuz to zajmuje 1,5 GB ? Czekam tez na mentalRaya w wersji 3.8 gdzie miał pojawic sie iray, w dokumentacji jest, ale w maji go niema...
Napisano 13 Maj 201014 l @Luki Luki. To moze napisz do autodesku o tym problemie.... bo mozesz sie nie doczekac.
Napisano 13 Maj 201014 l Widziałem na cgtalku, że nie tylko ja mam ten problem, domyślam się więc że nie ma sensu pisać. Z resztą nie wiem na ile oni są wsłuchani w głos małych studiów.
Napisano 13 Maj 201014 l Rozmawialem z kolesiem z autodesku ktory powiedzial mi ze biora to wszystko pod uwage i w zaleznosci od ilosci zgloszonych bledow naprawiaja je. Sami nie sa w stanie wszystkiego sprawdzic. Uzytkownicy dostarczaja najwiecej danych o bledach, wiec jesli ty napiszesz i inne osoby tez o tym napisza, to jest szansa ze naprawia.
Napisano 15 Maj 201014 l @velendil Mental Ray jest w produktach 2011 w wersji 3.8 (sprawdź sobie)... Jednak Autodesk zadecydował, że nie będzie iRay wbudowany w najnowsze swoje dzieci. Jak chcesz iRay musisz kupić Mental Ray standalone, albo Reality server. W 3ds maxie jest wbudowane podobne narzędzie, które renderuje na GPU, wydaje mi się, że to jest przyczyną.
Napisano 16 Maj 201014 l U nas nawet byl czlowiek z Autodesku. Kazdy mogl opowiedziec o swoich problemach z softem, konkretnie z Maxem i Motionbuilderem. Bylo milo.
Napisano 17 Maj 201014 l Zawsze jest miło - pytanie czy zrobił notatki, i na ile to będzie miało wpływ na działanie softu :)
Napisano 17 Maj 201014 l Sluchal uwaznie, przytakiwal, wyrazal zrozumienie i notowal. Bylo milo. Kropka.