Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetnie, ale ja czekam aż wypuszczą hotfix likwidujący wywalanie się mayi przy zmianie typu materialu/światła w oddockowany atributte editorze.

W sumie jestem zaskoczony, bo do tej pory takich oficjalnych hotfixów nie było.

Napisano

Moze to naprawia ? Tez na to czekam, i jeszcze pare innych denerwujacych rzeczy by sie znalazło.. Ale czemuz to zajmuje 1,5 GB ? Czekam tez na mentalRaya w wersji 3.8 gdzie miał pojawic sie iray, w dokumentacji jest, ale w maji go niema...

Napisano

Widziałem na cgtalku, że nie tylko ja mam ten problem, domyślam się więc że nie ma sensu pisać. Z resztą nie wiem na ile oni są wsłuchani w głos małych studiów.

Napisano

Rozmawialem z kolesiem z autodesku ktory powiedzial mi ze biora to wszystko pod uwage i w zaleznosci od ilosci zgloszonych bledow naprawiaja je. Sami nie sa w stanie wszystkiego sprawdzic. Uzytkownicy dostarczaja najwiecej danych o bledach, wiec jesli ty napiszesz i inne osoby tez o tym napisza, to jest szansa ze naprawia.

Napisano

@velendil

Mental Ray jest w produktach 2011 w wersji 3.8 (sprawdź sobie)... Jednak Autodesk zadecydował, że nie będzie iRay wbudowany w najnowsze swoje dzieci. Jak chcesz iRay musisz kupić Mental Ray standalone, albo Reality server. W 3ds maxie jest wbudowane podobne narzędzie, które renderuje na GPU, wydaje mi się, że to jest przyczyną.

Napisano

U nas nawet byl czlowiek z Autodesku. Kazdy mogl opowiedziec o swoich problemach z softem, konkretnie z Maxem i Motionbuilderem. Bylo milo.

Napisano

Zawsze jest miło - pytanie czy zrobił notatki, i na ile to będzie miało wpływ na działanie softu :)