Napisano 19 Maj 201014 l Cześć, mam problem... Kieeeedyś zrobiłem fajny model lokomotywy, ale to było w max 2009 i chciałem ten plik otworzyć w maxie 9, ale program krzyczy, że nie można odczytać pliku... Import i Merge w "dziewiątce" nie działają z plikami zapisanymi w 3ds max 2009, mimo, że jest to też plik *.max A chciałem dokończyć scene, na która poświęciłem kilka tygodni... Jest możliwość przekonwertowania tego pliku tak, żeby można go było otworzyć w starszych wersjach? Albo jakiś inny cudowny sposób na otworzenie? pozdro
Napisano 19 Maj 201014 l Autor kiedy nie mogę tego otworzyć... 2009 juz nie mam, a mam 9 i tu pies pogrzebany, bo wyeksportowac moglbym tylko po otwarciu pliku... a gdybym to wstawil na rapidshare - moglibyscie mi to wyeksportowac na obj albo fbx i zapisac tez na rapidzie :P?
Napisano 19 Maj 201014 l A gdybyś zainstalował wersje próbną 2009 aby tylko otworzyć i wyeksportować plik? Czy to nie wchodzi w grę?
Napisano 20 Maj 201014 l Już nie raz temat był poruszany na forum i pisano wtedy że jest jakiś plugin, który to umożliwiał. use the search Bazil
Napisano 20 Maj 201014 l Jest to nawet w w FAQ. http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=21892 Najprościej tak jak pisał SAN. W faq masz też info jak pobrać triala do maxa.
Napisano 20 Maj 201014 l Autor niestety trial juz na moim kompie byl wykorzystany i nie moge :P ale sciagnalem z autodesku 2011 i pozniej zobacze czy da rade ;) dzieki za pomoc panowie, jakby nie dzialalo to odezwe sie do ktoregos z was na priv, coby nie robic na forum smietnika ;) >do zamkniecia