Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 35
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hehehe :) rozumiem ze sie uczysz modelowac :> za pomocą numbsow i ze mozesz modelowac co ci sie podoba ale nie przesadzasz z tym ?:) . Na towim miejscu po tym pilociku zabral bym sie za cos bardziej ambitnego :> pozdraiwam . Bede wpadal oglada updaty zobaczymy co z tego wyniknie:>

Napisano
  • Autor

przepraszam bardzo ale ktos kiedys powiedzial ze nie ma prostych obiektow - sa tylko proste modele !

po drugie nie mam zamiaru robic jak wszyscy samochodow bo jest ich za wiele.

Predator, czekam na twoje super produkcje

pozdrawiam

Napisano

heh sorki jesli mnie zle zrozumiales :) ale sadze ze juz z ta wiedza mogles cos ciekawszego zrobic niekoniecznie samochod wcale tego na mysli nie mialem :> wiec sie nie bulwersuj :)

Co do moich super produkcji to po 20 czerwca zaczne cos robic po obronie pracy dyplomowej :/

Napisano

Jak dla mnie peter dobrze robi ze pokazuje inne obiekty, jakby tylko konczyl wystkie, np dal materialy,

PETER: a gdzie wypelnienie tego T polaczika

Napisano
  • Autor

update,

Skilo - poprzedni projekt skonczylem i dalem do finished oraz na www.zaciszenet.republika.pl

teraz czas na kolejny bo termin mnie goni.

Napisano

bardzo dobra, czysta, techniczna robota :) ale tak jak większość nie mogę się doczekać jakiegoś większego projektu, gdzie wyjdzie na wierzch cała twoja technika :)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

1.tworze dwa walce,

2.nakladam je na siebie

3.wycinam czesc wspolna oraz oddalam nieco od siebie,

4.blend surface krawedzi lub sweep 2 rail z tym ze trzeba narysowac sobie shape czyli ksztalt sweepowanej spoiny.

to wszystko

ja wykorzystalem sweep2rail i polaczylem joinem do kupy

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

niestety tak sie nie dalo w pewnym miejscu zchodza sie krawedzie obu walcow na minimalna odleglosc ponizej milimetra i wychodzi kasza.

tak robilem na poczatku i nie dalo dobrych wynikow choc to wydawalo sie najprosciej.

update - ale sie nameczylem z tym otworem ale dzieki koledze Bzyku w koncu wycialem.

Napisano
  • Autor

kurcze chyba wyszedl mi lewy gwint patrzac po tych otworach hehe. ale wiecie co podoba mi sie tak bo nie widzialem jeszcze nigdy T - BNC z lewym gwintem.

tak zostanie

pozdrawiam

Napisano

Ładna jest ta złączka ale tak jak i wszyscy myślełem że po pilocie zrobisz coś lepszego, trudniejszego i ciekawszego.

Napisano
  • Autor

tak sie sklada ze potrzebuje wlasnie zlaczke bo projektuje strone www dla pewnej sieci i jako logo bedzie tam zlaczka bnc.

na pewno w przyszlosci wezme sie za cos wiekszego.

Napisano

wydaje mi się, że twoja technika \"spawania\" w tym wypadku nie jest najlepsza... w ten sposób spawy są wklęsłe, zamiast ładnie się zaokrąglać, więc proponuję ci następnym razem w miejscu łaczenia uzyć Curve -> From Object -> Duplicate Edge i na podstawie utworzonej krzywej zrobić Solid -> Pipe i przeciąć tą rurą dwie powierzchnie, dopiero wtedy kombinować z łączeniem, czyli albo Sweep 2 Rails albo Blend Surface albo co tam sobie chcesz ;)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

dzieki loozack za rade na pewno wezme pod uwage w przyszlych projektach.

w kazdym razie spoina u mnie wyszla idealnie prosto.

jednak zmienilem gwint na prawy - coz gdzie ja bym taka sieciowke z takim gwintem znalazl.. :)

teraz zabieram sie za wnetrze BNC - mianowicie styki

Napisano
  • Autor

hehe fajna !

zeby tylko nie rozpetala sie mania robienia zlaczek, przejsciowek i urzadzen typu pilot/kalkulator jak mania samochodów...

pozdrawiam i zasiadam do madrych tutoriali na temat materiałów...

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

no to suwmiarka w dłoń i dajesz czadu ! :)

mi jeszcze zostało do zrobienia złącze RJ-45

daj znac na co sie decydujesz

Napisano

ja myśle ze wezme się za tworzenie przejściówki z małego Jack\'a na duży - tylko potrzebuję w miarę rozbudowanego programu - ma ktoś takowy?

Napisano

Widze że moda się zmienia z samochodów na różne częśći do kompów.

Może to i dobrze a może nie w każdym razie jakaś drobna odmiana.

Co do złącza to nieźle ci środeczek wyszedł.

Napisano
  • Autor

mysle ze rhino jest dosc rozbudowane i taki jack zrobisz :P

w sumie to same walce

pozdrawiam !