p_e_t_e_r Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 na potrzeby stronki www dla ładnej okładki itd itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 9 Maj 2004 Autor Share Napisano 9 Maj 2004 tereaz czeka mnie najgorsza czesc. poki co little update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 hehehe :) rozumiem ze sie uczysz modelowac :> za pomocą numbsow i ze mozesz modelowac co ci sie podoba ale nie przesadzasz z tym ?:) . Na towim miejscu po tym pilociku zabral bym sie za cos bardziej ambitnego :> pozdraiwam . Bede wpadal oglada updaty zobaczymy co z tego wyniknie:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 9 Maj 2004 Autor Share Napisano 9 Maj 2004 przepraszam bardzo ale ktos kiedys powiedzial ze nie ma prostych obiektow - sa tylko proste modele ! po drugie nie mam zamiaru robic jak wszyscy samochodow bo jest ich za wiele. Predator, czekam na twoje super produkcje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 heh sorki jesli mnie zle zrozumiales :) ale sadze ze juz z ta wiedza mogles cos ciekawszego zrobic niekoniecznie samochod wcale tego na mysli nie mialem :> wiec sie nie bulwersuj :) Co do moich super produkcji to po 20 czerwca zaczne cos robic po obronie pracy dyplomowej :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 9 Maj 2004 Share Napisano 9 Maj 2004 Jak dla mnie peter dobrze robi ze pokazuje inne obiekty, jakby tylko konczyl wystkie, np dal materialy, PETER: a gdzie wypelnienie tego T polaczika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 9 Maj 2004 Autor Share Napisano 9 Maj 2004 update, Skilo - poprzedni projekt skonczylem i dalem do finished oraz na www.zaciszenet.republika.pl teraz czas na kolejny bo termin mnie goni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 bardzo dobra, czysta, techniczna robota :) ale tak jak większość nie mogę się doczekać jakiegoś większego projektu, gdzie wyjdzie na wierzch cała twoja technika :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 Looozack :) moze uda sie p_e_t_e_r\'a nakrecic na cos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 możesz mi ładnie opisać jak \"zespawałeś\" ze sobą te 2 grube rurki :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 1.tworze dwa walce, 2.nakladam je na siebie 3.wycinam czesc wspolna oraz oddalam nieco od siebie, 4.blend surface krawedzi lub sweep 2 rail z tym ze trzeba narysowac sobie shape czyli ksztalt sweepowanej spoiny. to wszystko ja wykorzystalem sweep2rail i polaczylem joinem do kupy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 masz screena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 prosciej chyba byloby je booleanem polaczyc a potem fillet\'a puscic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 niestety tak sie nie dalo w pewnym miejscu zchodza sie krawedzie obu walcow na minimalna odleglosc ponizej milimetra i wychodzi kasza. tak robilem na poczatku i nie dalo dobrych wynikow choc to wydawalo sie najprosciej. update - ale sie nameczylem z tym otworem ale dzieki koledze Bzyku w koncu wycialem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 kurcze chyba wyszedl mi lewy gwint patrzac po tych otworach hehe. ale wiecie co podoba mi sie tak bo nie widzialem jeszcze nigdy T - BNC z lewym gwintem. tak zostanie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 Terminatorki bedą ? I racja... na opak dziura ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 na pewno bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 Ładna jest ta złączka ale tak jak i wszyscy myślełem że po pilocie zrobisz coś lepszego, trudniejszego i ciekawszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 tak sie sklada ze potrzebuje wlasnie zlaczke bo projektuje strone www dla pewnej sieci i jako logo bedzie tam zlaczka bnc. na pewno w przyszlosci wezme sie za cos wiekszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 wydaje mi się, że twoja technika \"spawania\" w tym wypadku nie jest najlepsza... w ten sposób spawy są wklęsłe, zamiast ładnie się zaokrąglać, więc proponuję ci następnym razem w miejscu łaczenia uzyć Curve -> From Object -> Duplicate Edge i na podstawie utworzonej krzywej zrobić Solid -> Pipe i przeciąć tą rurą dwie powierzchnie, dopiero wtedy kombinować z łączeniem, czyli albo Sweep 2 Rails albo Blend Surface albo co tam sobie chcesz ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 daj mirror Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZZar Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 dorób może jeszcze obok leżący terminator hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 dzieki loozack za rade na pewno wezme pod uwage w przyszlych projektach. w kazdym razie spoina u mnie wyszla idealnie prosto. jednak zmienilem gwint na prawy - coz gdzie ja bym taka sieciowke z takim gwintem znalazl.. :) teraz zabieram sie za wnetrze BNC - mianowicie styki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 asta la vista baby ! terminator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
persching Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 @p_e_t_e_r i jak w końcu wyciąłeś ten otwór bo też chciałbym wiedzieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 zajrzyj do dzialu rhinoceros tam bzyku ladnie mi to wytlumaczyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 styki w \"poziomych gniazdach\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 modeling end. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 heh pod wplywem Twoich prac zrobilem sobie taka oto przejsciowke USB->PS2. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 hehe fajna ! zeby tylko nie rozpetala sie mania robienia zlaczek, przejsciowek i urzadzen typu pilot/kalkulator jak mania samochodów... pozdrawiam i zasiadam do madrych tutoriali na temat materiałów... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 ja jestem za taka manie peter: zrob tekstury pliss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 10 Maj 2004 Share Napisano 10 Maj 2004 peter ja sie wlasnie nad kalkulatorem zastanawiam;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 10 Maj 2004 Autor Share Napisano 10 Maj 2004 no to suwmiarka w dłoń i dajesz czadu ! :) mi jeszcze zostało do zrobienia złącze RJ-45 daj znac na co sie decydujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honzik Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 ja myśle ze wezme się za tworzenie przejściówki z małego Jack\'a na duży - tylko potrzebuję w miarę rozbudowanego programu - ma ktoś takowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 11 Maj 2004 Share Napisano 11 Maj 2004 Widze że moda się zmienia z samochodów na różne częśći do kompów. Może to i dobrze a może nie w każdym razie jakaś drobna odmiana. Co do złącza to nieźle ci środeczek wyszedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_e_t_e_r Napisano 11 Maj 2004 Autor Share Napisano 11 Maj 2004 mysle ze rhino jest dosc rozbudowane i taki jack zrobisz :P w sumie to same walce pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi