adek Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 Pojawiła się nowa wersja zdobywającego coraz więcej użytkowników programu do sculptingu 3D-Coat oznaczona numerem 3.3. Jedną z ważniejszych nowości w programie jest Ptex (system mapowania tekstur pochodzący od Walt Disney Animation Studios). Warto zainteresować się tym programem. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1197
Ulfar999 Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 Niezle, niezle 3D Coat daje rade, a Ptex to dobra rzecz, gdzis mi sie obilo o uszy, ze w Blenderze, ma także zostać zaimplementowany.
n-pigeon Napisano 26 Maj 2010 Napisano 26 Maj 2010 @Ulfar999 Ja ci to powiedziałem xD Przełożono to na później student mający się tym zająć zajmie się unifikacją paint systemu. Nie róbmy off topa. Ja wciąż czekam na jakieś porządne tutki do tego softu, ale raczej nie jest zbyt wydajny, jestem ciekaw czy to się poprawiło w tek wersji.
gryzon Napisano 27 Maj 2010 Napisano 27 Maj 2010 n-pigeon , dla mnie też mało wydajny. Myślę że trzeba być wyposażonym w kartę która ma wspomaganie dla CUDA, wtedy można pewnie pogadać o wydajności.
Rekomendowane odpowiedzi