Napisano 12 Czerwiec 201014 l witam robię ten tutorial: http://www.blendercookie.com/2009/08/10/creating-a-lightbulb-part-1/ i zaciąłem się na 4:38 :) ... coś mówi, że wciska ctr i... ale co ? że mu się to naprawiło ? może ktoś pomóc ? co muszę wcisnąć w tym momencie ?
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Jeszcze ja :P Fajny tutorial, sam go teraz dzięki Tobie przerabiam.... Ktoś wie co On mówi (co wcisnąc) między 3:15 a 3:18 ? EDIT. O ile się nie mylę to ALT+Shift+R....ale mi nie wychodzi... Ktoś pomoże i przeprowadzi mnie przez etap 3:15 - 3:18 ? :) Edytowane 13 Czerwiec 201014 l przez Mariusz.
Napisano 13 Czerwiec 201014 l mówi przecież alt+shift+ select (prawy myszy) ma jednego loopa zaznaczonego i zaznacza drugiego
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Jeszcze ja :P Fajny tutorial, sam go teraz dzięki Tobie przerabiam.... Ktoś wie co On mówi (co wcisnąc) między 3:15 a 3:18 ? Zaznaczył wszystkie wierzchołki w jednym loop, później Alt + Shift + zaznaczył myszką, któryś z wierzchołków 2giego loopa (to mu cały loop się zaznaczył)... ja bym jednak tu zrobił inaczej i zaznaczył jedną pionową parę i dał ctrl + e + edge ring select (lub z menu select wybrał edge ring) ;p
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Nie no, nie wychodzi mi..... Zaznaczam najpierw na żółto dolne kółko czyli miejsce cięcia, potem to na samej górze... Ale jak zrobic aby obszar między nimi był różowy ?
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Przełącz się na face'y i zaznacz któregoś edge'a pomiędzy nimi(jak chcesz zaznaczyć w poziomie, to zaznaczasz pionowego edge'a, a jak w pionie - to poziomego) i powinno ci się zaznaczyć na różowo ;)
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Już zrobiłem...całą żarówkę :P Nawet fajnie mi to wyszło... Robiłem ją pół godziny...zwykłą żarówkę......szacun dla Marka Rysia za cały samolot :O Edytowane 13 Czerwiec 201014 l przez Mariusz.