Napisano 15 Czerwiec 201014 l Witam, to moja pierwsza praca konkursowa wykonana w 3ds. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Na jaki to konkurs? Ma to być tylko wanna czy cała łazienka albo coś na ten styl? Wanna trochę za mała, woda będzie bryzgać na wszystkie strony. I jak widzę ten "sznurek" na przyciskami to od razu przypomina mi się Oszukać przeznaczenie. :P
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Autor Konkurs na stworzenie projektu obiektu łączącego funkcje wanny i kabiny prysznicowej.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l No i chyba jakaś nagroda była ? :) Model trochę słaby jest. Bardzo ostre krawędzie, że aż strach. Render daje radę, ale bez rewelacji. Jakbyś wrzucił projekt do działu "architektura" to można by coś napisać o stronie funkcjonalnej. Gratulacje!
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Autor Dzięki, otrzymałem wyróżnienie za projekt jeśli chodzi o wizualizację to muszę jeszcze dużo się nauczyć.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l nie o to mi chodziło. Stojąc wodę rozlejesz i tak. Zanurzyć się nie możesz, bo nie będziesz trzymał głowy z tyłu. Niebezpiecznie i niewygodnie. Z przodu (tam gdzie leżałaby klapa gdyby to był sedes) jest niewygodnie i nie wyciągniesz nóg. Ponadto armatura wygląda na dobrana tak, by osoba siedziała klasycznie jak w muszli klozetowej a nie odwrotnie, co wymusza pozycję siedzącą, bo w przypadku poślizgu nie ma sie czego podeprzeć ani złapać - wpadamy pod wodę głową. Wizualnie nietuzinkowe, ale chyba żaden architekt po chwili namysłu nie powinien tego nagradzać, przez fail funkcjonalny.
Napisano 15 Czerwiec 201014 l Autor Na wizualizacji nie widać proporcji wanny bo nie ma kontekstu więc dodaj jeszcze jedna planszę.
Napisano 3 Lipiec 201014 l Połamać się można... Nawet na siedząco bym się nie zmieścił... a te krawędzie grożą zabarwieniem wody na czerwono. Moim zdaniem połączenie wanny z kabiną to: wanna z drzwiczkami czy zasłonką powyżej osłony - inaczej długi i wysoki brodzik.