Bayeux Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Ostatnio podczas modelowania zniknęła mi funkcja movie. Mogę przemieszczać obiekt ale nie widzę tych 3 strzałek które odpowiadają za współrzędne. Jak to przywrócić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 3d studio max ? moze wcisnales X ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Używam maxa 2011. Wcześniej wszystko było w porządku. tutaj zrobiłem zdjęcie, na górze widać włączoną opcje movie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
claude Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 chodzi ci o movie czy move Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Lukasz_D dobrze mowi - wcisnij 'X' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Przepraszam chodziło mi o ''move''. Nacisnąłem X i nic się nie dziadzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 zresetuj ustawienia maxa - w starszych wersjach trzeba bylo usunac plik 3dsmax.ini z folderu maxa a w 11 nie wiem jak jest - moze tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 niestety nie znalazłem takiego pliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triathlon Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Może wejdź w menu aplikacji (ikona Max'a) i użyj funkcji "Reset", bądź "Views/Show Transform Gizmo", a za pomocą klawiszy "-" i "=" pomniejszasz, bądź powiększasz Gizmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 nic......;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triathlon Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 To wejdź w "Customize/Preferences", dalej zakładka "Gizmos" i zobacz czy jest włączone. Wartości: Relative Size - 100.0 % Plane Handles - on, Size 100%, Offset 33 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 dziwne naprawde - czeski film - nikt nic nie wie - na pewno sie pojawialy na forum takie pytania i nikt nie wie jak to zrobic w nowszych wersjach, na google szukalem tez nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Jutro spróbuje reinstal zrobić może na starszą wersje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 nie no moze nie starsza, moze odinstaluje i zainstaluje jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Dopisz w pliku konfiguracyjnym maxa 3dsmax.ini ShowAxisIcon=1 jeżeli tego nie masz bo ja tej linijki nie miałem u siebie w 2010 ale sprawdziłem i działało. Możesz to mieć też ustawione na 0 to tylko zmień 0 na 1 i na 100% będzie działało. Plik jest napewno w twoim profilu. Jak go nie umiesz znaleźć to wpisz w przeszukiwaniu dysku 3dsmax.ini i ci znajdzie na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bayeux Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Ale luja udało się. Znalazłem ten plik przez wyszukiwarkę nie wiem czemu wcześniej tego nie zrobiłem, może dlatego że nie był on w folderze maxa. Usunąłem go i wszystko jest OK. Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi