Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ostatnio podczas modelowania zniknęła mi funkcja movie. Mogę przemieszczać obiekt ale nie widzę tych 3 strzałek które odpowiadają za współrzędne. Jak to przywrócić.

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Może wejdź w menu aplikacji (ikona Max'a) i użyj funkcji "Reset", bądź "Views/Show Transform Gizmo", a za pomocą klawiszy "-" i "=" pomniejszasz, bądź powiększasz Gizmo.

Napisano

To wejdź w "Customize/Preferences", dalej zakładka "Gizmos" i zobacz czy jest włączone.

Wartości:

Relative Size - 100.0 %

Plane Handles - on, Size 100%, Offset 33 %

Napisano

dziwne naprawde - czeski film - nikt nic nie wie - na pewno sie pojawialy na forum takie pytania i nikt nie wie jak to zrobic w nowszych wersjach, na google szukalem tez nic

Napisano

Dopisz w pliku konfiguracyjnym maxa 3dsmax.ini ShowAxisIcon=1 jeżeli tego nie masz bo ja tej linijki nie miałem u siebie w 2010 ale sprawdziłem i działało. Możesz to mieć też ustawione na 0 to tylko zmień 0 na 1 i na 100% będzie działało.

Plik jest napewno w twoim profilu. Jak go nie umiesz znaleźć to wpisz w przeszukiwaniu dysku 3dsmax.ini i ci znajdzie na pewno.

Napisano

Ale luja udało się. Znalazłem ten plik przez wyszukiwarkę nie wiem czemu wcześniej tego nie zrobiłem, może dlatego że nie był on w folderze maxa. Usunąłem go i wszystko jest OK. Dzięki za pomoc.