Thalion Napisano 20 Czerwiec 2010 Napisano 20 Czerwiec 2010 Pozostajemy nieco w temacie filmowym. W tym tygodniu malujemy jednak w nieco szerszym spektrum. Myślę, że bogactwo filmów zrealizowanych przez Stevena Spielberga: od prehistorycznych bestii, awanturniczych archeologów, przez tematy wojenne, albo filmy familijne, aż po science fiction da pole do popisu każdemu kto zdecyduje się namalować coś na tą edycję. listę filmów Spielberga znaleźć można np. tutaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Spielberg_filmography Powodzenia! Regulamin: * Czas malowania: 1,5 h. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. * Prace umieszczamy w tym wątku. * Dłuższy bok umieszczonej pracy nie może przekroczyć 900 px. Pełna rozdzielczość w postaci linku. * Jedna osoba może umieścić dowolną ilość prac ale tylko jedną z nich poddać głosowaniu. Pracę pod głosowanie należy wskazać maks. dzień przed zakończeniem, jeżeli tak się nie stanie zostanie wybrana pierwsza praca jaka została umieszczona. * czas sondy 3 dni. Nagrody: * Wybór kolejnego tematu. * Rekomendacja na stronie głównej serwisu. * Umieszczenie pracy w galerii. ZAKOŃCZENIE SESJI: 27.06.2010 godz. 23:59. SONDA: od 28.06 do 01.07 (3 dni)
ortheza Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 obawiam sie ze temat zbyt rozlegly. de facto oznacza "mazaj co chcesz" :) mogles zawezic temat do jakiegos jednego filmu.
CzAk1 Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 W Transformersach robił jako producent wykonawczy...ale film jest ogólnie Bay'a. Nie wiem, czy należy uznawać to za film Spielberga... Takie filmy jak A.I, czy Jurrasic Park to typowo jego dzieła...
Łukasz Witkowski Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 Filmy Spielberga jako producenta, nie reżysera też się liczą?
Thalion Napisano 21 Czerwiec 2010 Autor Napisano 21 Czerwiec 2010 ortheza - temat miał być rozległy. Chodzi mi o to, że Spielberg jako reżyser (czy producent) brał udział w tworzeniu dzieł filmowych które są niemal ikonami dzisiejszej kultury (np. E.T. , Bliske Spotkania Trzeciego Stopnia, Szczęki, Jurassic Park, Indiana Jones ...) z których jak myślę, każdy wybierze coś dla siebie i namaluje. Jeśli frekwencja nie dopisze, to jeśli w przyszłości będę miał okazje wymyślać nowy temat, wtedy z pewnością wybiorę coś bardziej sprecyzowanego. ;) CzAk1, Łukasz Witkowski - dopuszczamy też produkcje w których Spielberg był producentem, temat miał być szeroki więc poszerzenie go odrobinę z pewnością nie zaszkodzi. :)
Paweł Kaczmarczyk Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 (edytowane) Ok, to zaczynam. Film to Duel, debiut Spielberga i wg mnie jeden z lepszych jego filmów. Jeśli ktoś nie widział, polecam. Edytowane 21 Czerwiec 2010 przez Paweł Kaczmarczyk
Paweł Kaczmarczyk Napisano 23 Czerwiec 2010 Napisano 23 Czerwiec 2010 (edytowane) Coś niewielki ruch w tym tygodniu. Cóż, jako, że jestem fanem Duela (innych filmów Spielberga nie trawie) to wrzucam kolejne podejście do tematu. To wydaje mi się dużo bardziej trafione więc i to pójdzie pod sondę. Edytowane 23 Czerwiec 2010 przez Paweł Kaczmarczyk
Beesart Napisano 25 Czerwiec 2010 Napisano 25 Czerwiec 2010 To teraz ja po długiej przerwie :) Pozdrawiam
serio Napisano 26 Czerwiec 2010 Napisano 26 Czerwiec 2010 (edytowane) Edytowane 26 Czerwiec 2010 przez serio
maciekG Napisano 26 Czerwiec 2010 Napisano 26 Czerwiec 2010 ode mnie jeszcze jeden w tym samym klimacie....tym razem starałem się jednak pomyśleć o kompozycji i takich tam..... ~1,20h ten pod sondę jakby co.
Thalion Napisano 26 Czerwiec 2010 Autor Napisano 26 Czerwiec 2010 Florian P - świetne speedy, szczególnie ten drugi. Będę musiał obejrzeć "Duel" :] maciekG - widzę inspiracje Hook'iem... świetne! Beesart, DaroZ, serio - klasa, kapitalne prace. leszek_lenia - bardzo fajnie, klimatycznie wyszło.
ICE Napisano 27 Czerwiec 2010 Napisano 27 Czerwiec 2010 LL- aaaah, ale urwaaał, poki co masz moj glos ;]
artursadlos Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Robiłem to ok 2,5h więc się nie łapię do konkursu ale wrzucam bo w klimacie jak najbardziej :) Shot at 2010-06-28
maciekG Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 tortur...i tak jesteś niezły rzeźnik skoro w 2,5h tylko...masz jakieś turbo brushe do tego :) ? świetnie wyszło
artursadlos Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Pracuje w Techlandzie. U nas 2,5 godziny to wieczność ;D
Urbanboogie Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Ej, to Ty moze wykadruj ten obrazek tak zeby z niego zostalo 60% i zglos do sondy ;P Kapitalna sprawa
Uriel Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 TORTUR jestem za kadrowaniem, świetna pracka :)
SBT77 Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Ej, to Ty moze wykadruj ten obrazek tak zeby z niego zostalo 60% i zglos do sondy ;P Kapitalna sprawa Do jakiej sondy ? Dowcipniś :D Tortur, wymyślasz nowy temat.
artursadlos Napisano 29 Czerwiec 2010 Napisano 29 Czerwiec 2010 Ja to mówię oficjalnie: nie jest to pracka konkursowa bo byłoby to nieuczciwe. Wrzuciłem bo się zgrało w czasie z tematem i szkoda mi było przepuścić okazję :) Także traktujcię to jako ciekawostkę i bonus. Pozdro!
Thalion Napisano 29 Czerwiec 2010 Autor Napisano 29 Czerwiec 2010 Tortur wykosiłbyś wszystkich, rewelacyjna praca, szkoda, że nie chciało Ci się przystanąć chwilę po 1,5h i zapisać wersję na konkurs, a później dorzucić to dzieło:) Jeśli u Was 2,5h to wieczność, to mam nadzieję, że jest choć dobrze opłacana;) Wątek z SONDĄ już się pojawił! Zapraszam do głosowania!
Rekomendowane odpowiedzi