Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zacząłem tworzyć robotka. Tylko mam pewien problem - jakie mu kończyny dać? Nie mam wcale pomysłu, a łepetynka wydaje mi się ciekawa... Tylko nie wyskakiwać z pomysłami z kosmosu na poziomie Bóg wie czego. Coś w miarę łatwego. Oto nasza ofiara:

robotek.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

piszesz zmalej litery czyli nie nazwa wlasna - a to sie chyba odmienia bardziej robocik :P :P ?

a to jakas praca grupowa ?

Napisano

moim zdaniem powinien się poruszać na dużej chromowej kuli po planszy złożonej z czarno-białej szachownicy.

Napisano

Hmm...no jakie by mu te kończyny dać, hmmm no nie wiem przychodzi mi na myśl tylko Bóg wie co:) może 2? tak dwie kończyny to będzie dobre dla humanoidalnej postaci, tylko jakie te kończyny? hmm...wiem wiem takie żeby mógł chwytać i manipulowac elementami, więcej nic nie wymyśle reszta to skomplikowane pomysły.pozdro

Napisano
  • Autor

@Lukasz_D

1. Nie czepiaj się :D. Poza tym chyba "robotek" też jest poprawnie...

2. Sam to robię, z nudów.

@ola-f

Chodzi mi o kończyny żeby miał. Dwie ręce i dwie nogi (albo coś podobnego, w tym zakresie w miarę luźno, ale nie za bardzo).

@bbandi

Przydałyby się jakieś rysunki. Mogą być z Painta, ale żeby cokolwiek było. Ogólny kształt, cokolwiek. Najbardziej zależy mi na łokciach i kolanach.

Napisano
  • Autor

W każdym bądź razie robocośtam :D. Co do gąsienic, to raczej nie. Jakoś sobie nie wyobrażam takiego łba z gąsienicami. On ma być raczej "człowiekowaty".

Napisano

No tak, człowieki nie mają gąsienic :)

Słyszałeś waść o stawach (nie tych z wodą) zawiasowych i kulistych? Sprawdzają się nalepiej w przypadku czterowypustkowych istot. Między stawami jakieś proste bryły ot cośtam i gotowe.