kurczaczak Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 Zacząłem tworzyć robotka. Tylko mam pewien problem - jakie mu kończyny dać? Nie mam wcale pomysłu, a łepetynka wydaje mi się ciekawa... Tylko nie wyskakiwać z pomysłami z kosmosu na poziomie Bóg wie czego. Coś w miarę łatwego. Oto nasza ofiara:
Lukasz_D Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 piszesz zmalej litery czyli nie nazwa wlasna - a to sie chyba odmienia bardziej robocik :P :P ? a to jakas praca grupowa ?
olaf Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 moim zdaniem powinien się poruszać na dużej chromowej kuli po planszy złożonej z czarno-białej szachownicy.
bbandi Napisano 21 Czerwiec 2010 Napisano 21 Czerwiec 2010 Hmm...no jakie by mu te kończyny dać, hmmm no nie wiem przychodzi mi na myśl tylko Bóg wie co:) może 2? tak dwie kończyny to będzie dobre dla humanoidalnej postaci, tylko jakie te kończyny? hmm...wiem wiem takie żeby mógł chwytać i manipulowac elementami, więcej nic nie wymyśle reszta to skomplikowane pomysły.pozdro
kurczaczak Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Napisano 22 Czerwiec 2010 @Lukasz_D 1. Nie czepiaj się :D. Poza tym chyba "robotek" też jest poprawnie... 2. Sam to robię, z nudów. @ola-f Chodzi mi o kończyny żeby miał. Dwie ręce i dwie nogi (albo coś podobnego, w tym zakresie w miarę luźno, ale nie za bardzo). @bbandi Przydałyby się jakieś rysunki. Mogą być z Painta, ale żeby cokolwiek było. Ogólny kształt, cokolwiek. Najbardziej zależy mi na łokciach i kolanach.
Lukasz_D Napisano 22 Czerwiec 2010 Napisano 22 Czerwiec 2010 zartowalem oczywiscie - przepraszam :P a moze takie gasienice zrobisz ? http://img96.imageshack.us/img96/6720/94608698.jpg
kurczaczak Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Napisano 22 Czerwiec 2010 W każdym bądź razie robocośtam :D. Co do gąsienic, to raczej nie. Jakoś sobie nie wyobrażam takiego łba z gąsienicami. On ma być raczej "człowiekowaty".
Ufol Napisano 3 Lipiec 2010 Napisano 3 Lipiec 2010 No tak, człowieki nie mają gąsienic :) Słyszałeś waść o stawach (nie tych z wodą) zawiasowych i kulistych? Sprawdzają się nalepiej w przypadku czterowypustkowych istot. Między stawami jakieś proste bryły ot cośtam i gotowe.
Rekomendowane odpowiedzi