Napisano 26 Czerwiec 201014 l Soft: Rhinoceros Rendering: 3ds max 2009 + Vray Zapraszam do komentowania!
Napisano 26 Czerwiec 201014 l Powiem tak, jest naprawdę dobrzę wręcz zawodowo. Jednakowoż nie daje mi spokoju jedna rzecz. Mianowicie te duże odbicie co prawde wygląda jak z reklamy jednak jak sie przyjrzałem (to na moje oko) wygląda to troche jak dorobione w PS. Wydaje mi sie tak bo przy głosniku (tym nad wyswietlaczem) powinno być jakieś załamanie bo jest przecież wklęsły tak samo jest z przyciskiem odblask widać że jest kanciasty u dołu (a przecież z RHINO to szpachla gładź) co mi przynosi na myśl lasso tool. Ale to są tylko moje jakieś tam spostrzezenia moze się mylę jeśli tak to z góry PRZEPRASZAM. Pozdrawiam N_S (
Napisano 27 Czerwiec 201014 l n_s - dobre spostrzezenie.... co do modelu, zbyt duzo pracy w nim nie bylo(modelowanie), ale wyszedl profesjonalnie, dokladnie jak z reklamy, dobra robota pozdro
Napisano 27 Czerwiec 201014 l Autor Ok, zatem dodaje clay rendery :) Jedyne co robiłem w PS'ie to dodałem tło i napisy oraz złożyłem rendery w całość. Odbicie jest generowane przez plane'a z nałożonym materiałem vraylightmtl, z mapą gradient ramp: PS Załamania na głośniku nie ma pewnie dlatego, że zapomniałem wyciąć w szkle otwór.