StK Uriziel Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Witam, zakładam ten temat aby wrzucać do niego swoje modele i za każdym razem nie zakładać nowego. Na początek automat Nuka Coli (wzorowany na tym F3), którego wymodelowałem w celu odpoczęcia od domków, tekstury 1024 diff + spec, render udk. Proszę komentarze i rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Nawet spoko ;] pokazał byś także textury. Trochę mało koloru taki poobdzierany a praktycznie zero rdzy, zacieków itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plugawiciel Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 siateczka spoko , ja bym dodal wiecej napisow na teksturze , jakies przyciski moze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 tekstura taka betonowa wyszla troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manver Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Odpryski na dole są całkowicie bez pomysłu, można było ciut więcej z diffa wyciągnąć. Mimo wszystko całkiem spoko! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graphic Napisano 28 Czerwiec 2010 Share Napisano 28 Czerwiec 2010 Ja się tam nie znam ale odpryski na dole idealnie pokazują jakiego pędzla w szopie użyto;] Mniejsza średnica pędzla i byłoby lepiej moim zdaniem. Ogólnie lepiej się świeci niż mój sdkfz ;] więc na + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StK Uriziel Napisano 1 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2010 Poprawiłem trochę teksturę, ale i tak nie jestem z niej do końca zadowolony (ps sprawia mi na razie problemy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manver Napisano 2 Lipiec 2010 Share Napisano 2 Lipiec 2010 (edytowane) Lepsze kolorki, ale zdecydowanie za dużo rys. Wiem, że miał wyjść dirt, ale trochę chyba przegiąłeś. Edytowane 2 Lipiec 2010 przez Manver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
graphic Napisano 2 Lipiec 2010 Share Napisano 2 Lipiec 2010 Lepsze kolorki, ale zdecydowanie za dużo rys. Wiem, że miał wyjść dirt, ale trochę chyba przegiąłeś. Chyba, że ta maszyna jechała na miejsce UPS'em. Ostatnio jak mi wieźli paczkę to też taka mega dirt była;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StK Uriziel Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Wrzucam moje kolejne wypociny, stara armata którą ostatnio wymodelowałem. Ogólnie to nie jestem do końca zadowolony z tekstury metalu ale nie za bardzo wiem jak ją ugryźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manver Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Było już trochę tutoriali o texach metalu, wystarczy poszukać. Słabo to wygląda, może spróbuj wykorzystać ten: http://www.3dtotal.com/team/Tutorials/stefan_morrell/stefan_01.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StK Uriziel Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2010 znam ten tutek ale on dotyczy malowanych powierzchni, no nic dziś jeszcze spróbuje powalczyć z teksturą metalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manver Napisano 21 Wrzesień 2010 Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Tutaj chodzi o technikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StK Uriziel Napisano 24 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2010 @michal3d - dzieki z tutka bardzo się przydał wrzucam wersję poprawioną + teksturki wszystkie 1024, krytyka i rady mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultrakaka Napisano 24 Wrzesień 2010 Share Napisano 24 Wrzesień 2010 Jakbyś zróżnicował kolorystykę metalu i drewna byłoby lepiej na razie trochę się zlewa całość. A sama armata z jakiejś refki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StK Uriziel Napisano 24 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2010 Korzystałem z tego zdjęcia jako refki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi