Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, zakładam ten temat aby wrzucać do niego swoje modele i za każdym razem nie zakładać nowego.

Na początek automat Nuka Coli (wzorowany na tym F3), którego wymodelowałem w celu odpoczęcia od domków, tekstury 1024 diff + spec, render udk. Proszę komentarze i rady.

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nawet spoko ;] pokazał byś także textury.

Trochę mało koloru taki poobdzierany a praktycznie zero rdzy, zacieków itp.

Napisano

Odpryski na dole są całkowicie bez pomysłu, można było ciut więcej z diffa wyciągnąć. Mimo wszystko całkiem spoko! ;)

Napisano

Ja się tam nie znam ale odpryski na dole idealnie pokazują jakiego pędzla w szopie użyto;] Mniejsza średnica pędzla i byłoby lepiej moim zdaniem. Ogólnie lepiej się świeci niż mój sdkfz ;] więc na +

Napisano
  • Autor

Poprawiłem trochę teksturę, ale i tak nie jestem z niej do końca zadowolony (ps sprawia mi na razie problemy)

Napisano

Lepsze kolorki, ale zdecydowanie za dużo rys. Wiem, że miał wyjść dirt, ale trochę chyba przegiąłeś.

Edytowane przez Manver

Napisano
Lepsze kolorki, ale zdecydowanie za dużo rys. Wiem, że miał wyjść dirt, ale trochę chyba przegiąłeś.

Chyba, że ta maszyna jechała na miejsce UPS'em. Ostatnio jak mi wieźli paczkę to też taka mega dirt była;]

Napisano
  • Autor

Wrzucam moje kolejne wypociny, stara armata którą ostatnio wymodelowałem. Ogólnie to nie jestem do końca zadowolony z tekstury metalu ale nie za bardzo wiem jak ją ugryźć.

Napisano
  • Autor

znam ten tutek ale on dotyczy malowanych powierzchni, no nic dziś jeszcze spróbuje powalczyć z teksturą metalu

Napisano
  • Autor

@michal3d - dzieki z tutka bardzo się przydał

wrzucam wersję poprawioną + teksturki wszystkie 1024, krytyka i rady mile widziane

Napisano

Jakbyś zróżnicował kolorystykę metalu i drewna byłoby lepiej na razie trochę się zlewa całość. A sama armata z jakiejś refki?