xrs Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 (edytowane) Heyka :) Zamieszczam swoją propozycję na konkurs tytułując "Zimne piwo, dobry mecz i mocne wrażenia" jako pomysł na życie ;) Tu link do pracy: https://www.panasonic3dchallenge.pl/Praca.aspx?PracaId=92 chciałem podejść do tematu w troche zabawny sposób nie wymyślając kolejnych przedmiotów które mogły by ułatwić codzienne czynności, a raczej ukazanie tego co już jest -przedmiot który jest w pewnym sensie "narkotykiem" od którego ciężko się oderwać. O pozytywnym pomyśle na życie ciężko tu mówić, ale przecież nie same pozytywy nas otaczają, a każdy wybiera własną ścieżkę myśląc, że jest dobra :) Nie wiem czy się dobrze wyraziłem, ale mam nadzieje, że praca przynajmniej trochę się spodoba :) Kolorki robilem tak by w miare wygladalo to dobrze po nałożeniu okularów.. W duzej rozdzielczosci wyglada to zdecydowanie lepiej, ale to linka dam jutro. Pozdrowka :) Edytowane 21 Lipiec 2010 przez xrs
Gość kakaku Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 (edytowane) no widac ze jest to praca nad którąś ktoś siedział wiecej niż 5 minut. ale kąd w domu w którym tapeta odchodzi telewizor za 10tys? PS. Czytałeś regulamin konkursu?:) Edytowane 21 Lipiec 2010 przez kakaku
xrs Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 czytalem, a czemu pytasz? :) cos jest niezgodne? :)
Gość kakaku Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 nie można prezentowac nigdzie indziej prac:P
xrs Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 tak owszem, ale to forum zostało stworzone przez współorganizatorów wlasnie w tym celu.. poza tym nie jest zaprezentowane w calej okazalosci a finalna wersja rozni sie o pewne drobne poprawki :>
Gość kakaku Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 ok spoko:P a czym robiles efekt 3d? ja probowalem modyfikatorem stereocamera do maxa ale cos nie wychodzi;/
xrs Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 no ja właśnie robiłem tym StereoCamModifier_V1_7_2.. bardzo fajny i ciekawy tez jest 3dhippie_stereoCam, ale jakoś bardziej do gustu przypadł mi ten pierwszy :) w ustawieniach to miałem suwak bliżej na film offset, bo zmniejszona ta wartość za bardzo rozsuwała kanały, a kanały rozdzieliłem z lewej kamery czerwony do czerwonego prawej kamery, czyli chyba standard :)
Gość kakaku Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 no ja robie tak: mam scene stawiam freecamera, dodaje modyfikator stereocamera i tak jest veate preview(czy jakos tak) klikam i mi to wywala zamiast rendera:
xrs Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 dziwne, mnie robi normalny podglad, ale możne spróbuj po ustawieniu kamery po prostu wyrenderowac obraz z dwoch utworzonych kamer. Ja to robiłem tak, ze po ustawieniu wszystkiego w opcjach renderu robilem presety dla dwóch kamer, które zostały utworzone w stereo camera modyfier i potem w PS przełożyłem sobie kanały. Ten podglad co chcesz zrobic to i tak jest taki suchy na defaultowych materiałach i światłach z maxa bez zadnych opcji renderingu:) ale fajnie na nim widać glebie..
Gość kakaku Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 (edytowane) ok, dzieki bede probowal:P mógłbyś podac swoje gg?:P Edytowane 21 Lipiec 2010 przez kakaku
Hynol Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Ja bym szybko usunął tą pracę i przeczytał dokładnie warunki konkursu...
xrs Napisano 21 Lipiec 2010 Autor Napisano 21 Lipiec 2010 tak, tylko na samej stronie Panasonica niestety nie ma takiego dobrego efektu ze wzgledu na komresje.. w komentarzach na samym dole umiescilem link do pelnej rozdzielczosci. Plik jest na moim serwerze i jest podany tylko na stronie Panasonica.
Simple_man Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 No właśnie, ze jest stereo, sam się zdziwiłem jak pierwszy raz to zobaczyłem. Ale stereo na pewno jest.
xrs Napisano 30 Lipiec 2010 Autor Napisano 30 Lipiec 2010 wydaje mi sie, ze niektorzy przesadzają z rozstawem kamer i wtedy kanaly są za bardzo od siebie oddalone co powstaje efekt "ghostingu" (?gdzies to tak uslyszalem :)), prosze zwrocic uwage na filmach jak kanaly są porozdzielane.. tam nie ma takich duzych odleglosci, a glebia jest super utworzona
Rekomendowane odpowiedzi