Skocz do zawartości

Layout: POMOCY Niemoc twórcza Mój Sklep

Robert B.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc bo moja poezja twórcza już wysiada... Proszę o jechanie na kolory stylistykę wygląd rozmieszczenie na wszystko....

1.png

Jeżeli ktoś jest specem i chciał by zarobić kilka groszy to niech napisze na PW Liczę że tym nie zniszczyłem sobie wpisów na ten wątek.

• Odpowiedzi 28
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ogólnie mówiąc przyjemny layout, zachęca do zakupów :)

Ale pierwsze co bym zrobił, to zmienił zdjęcie na banerze, bo młody wygląda jakby dostał skurczu jakiegoś mięśnia twarzowego ;)

Co do strony głównej, to imo nie pasuje mi rozmieszczenie elementów - baner, polecane produkty, newsletter, znowu baner, znowu polecane produkty i newsy na samym dole ? A przy tym znowu kolejne polecane produkty z boku (top50) - robi się to nieczytelne. Newsletter bym wywalił na prawy panel pod logowanie albo szukajkę, szukajka i wybór wg. marki powinny być na jednym tle jak jeden moduł, wywalić ten zielony, duży baner. I w takim wypadku masz baner, polecane produkty (duże i małe obok siebie), a na dole newsy (to sklep, a nie portal z informacjami, więc mogą tam być).

I jeszcze tylko ten odstęp między ubrankami i zabawkami niepotrzebny

ola-f dobrze gada. Myślę też że powinieneś zmienić tę zieleń i zróżnicować tła dla poszczególnych menusów. Wyrzucić 'beek' i dać nieco jaśniejszą czcionkę w prezentacji produktu. Mógłbyś też użyć tam innego kroju czcionki.

EDIT:A sorry pomyliłem wersje.

- Ilość wyświetlanych i ustawienia przeglądania powinny IMO iść na dół.

- top 50 dałbym mniejsze obrazki i w poziomie nad prezentacją prduktu bo niczym nie jest odróżnione od przeglądanych produktów i robi się bajzel.

Edytowane przez Lucek

Zanim przystąpię do prac :) Czyli wieczorem jak temperatura nieco spadnie :))))

Zdjęcie w banerze muszę zostawić bo dziewczyny się nad tym po prostu miękną :D

Olaf czy ten beek Fajna sprawa ale to tak ma być ;P

Przerwa tam gdzie masz "?" to miejsce jest na baner reklamowy jak by ktoś chciał kupnąć sobie. Ale zobaczę jak to wygląda bez tej luki.

Rozumiem że do kasy przysunąć może i racja :)

Newsletter będzie umieszczony jeszcze w stopce gdyż chciał bym uniknąć natłoku opcji.

(to sklep, a nie portal z informacjami, więc mogą tam być). Wezmę to do serca przy poprawie projektu.

Czy mieli byście coś do kolorystyki?

Dziękuję wszystkim za opinię i proszę o jeszcze ;)

Zdjęcie małego spoko - wiadomo chwyta za portfel.

Jak masz Mój koszyk takimi fontami to i logowanie i newsletter powinny byc takie same - zgrupuj tylko ten blok ze sobą i kontakt, zeby w jednym miejscu bylo wszystko.

Do kasy - poniekad dubluje sie z opcjami koszyka - lepiej wrzucic do kasy z koszykiem - bedzie menu krótsze. Masz tam glowe dziecka, ktora i tak nie daje szans na dobrze rozplanowany baner pomiędzy.

kolory: różowy, pomarańczowy, błękitny, zielony - pomijajac ilośc kolorów, nie zgadza się także wersja saturacji kazdego koloru i jego przyciemnianie (w logo nieestetycznie idzie do czarnego). za dużo.

zauwaz ze masz kolory dla oznaczenia promocji i wyprzedazy przy produktach, a przy menu nie. Tracisz komunikatywnosc.

najwazniejsze, ze masz na dole spójny element na różnego rodzaju rzeczy. A jezeli masz guziki prowadzące do rozwinięcia akcji usera w kolorze niebieskim (loguj, szukaj), to jestes juz nan ie skazany w całym serwisie. Minus - nie mozesz uzyc innych, plus - nie musisz szukać innych.

Przyznam się że pomimo prób to tak naprawdę pierwsza moja strona no druga ale tego typu tak zaawansowana to pierwsza... A psa używam od święta ;) Więc to co mówisz to cenne przypomnienia bądź cenna wiedza :) Za co dziękuję :) Często człek się zapędza w swoim widzi mi się... i potem wychodzi różnie... A tak inni ludzie hamują zapędy lub poddają ciekawe rozwiązania :)

PS: powróciłem do bez guzikowego przeglądu produktów będą się po prostu zaznaczać po najechaniu myszką (link na inny kolor)

Ja osobiście wszystkie rzeczy robie w wektorze i nie uznaje rastrowego projektowania, a fotki mają minimum 150dpi. Ale najczęściej nie patrzy się na dpi tylko rozdziałkę. Ilość pikseli jest ważniejsza. Tak mi się wydaje.

Ja osobiście wszystkie rzeczy robie w wektorze i nie uznaje rastrowego projektowania, a fotki mają minimum 150dpi. Ale najczęściej nie patrzy się na dpi tylko rozdziałkę. Ilość pikseli jest ważniejsza. Tak mi się wydaje.

tu przykład panelu jaki kiedys robilem dla hutrowni - zakładał maksymalana czytelnosć przy bardzo duzych zakupach.

kosz.jpg

kosz2.jpg

radiobuttony zamieni na rozwijane listy, bo zmiany opcji beda wymagaly grzebania w layoucie albo kodzie.

Witam mam prośbę stanęło na takim wyglądzie strony czy ktoś mógł by mi powiedzieć jak powinny wyglądać DIVY na tym projekcie chce go sam zaprojektować ale nie chce odwalić papudractwa więc proszę was o rozrysowanie mi divów jak powinny być pozagnieżdzane pytam z uwagi na cienkie linie które przecinają i oddzielają kolumny nie wiem jak je zrobić by było profesjonalnie... Nigdy nie wprowadzałem takiego zaawansowanego projektu a ludzie chcą 2 tysiące za jego wprowadzenie :( Nie stać mnie... mam dużo mniej pieniędzy...

produkty.jpg