Stachu Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 (edytowane) Siema, wlasnie wpadłem na pomysł żeby wymodelować tym razem coś swojego. Zaprojektowałem sportowy wóz klasy Aston Martin, Nissan GT-R. Ciekaw jestem waszych opinii nt stylistyki. Moim zdaniem tył jakis przekombinowany mi wyszedł, ale nie potrafiłem wymyślić coś ciekawszego. Edytowane 10 Sierpień 2010 przez Stachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 nie obraz sie ale szału nie ma (jesli chodzi o pomysl) - żadnej oryginalności, innowacji - moze jakbys lepiej go troche zaprezentowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Super, że projektujesz coś swojego. Co do konceptu itself, imo mocno czuć lata 80., początek 90. Tył faktycznie przekombinowany, ale jak dla mnie, to przez te wyloty po bokach rejestracji. Myślę, że ogólna liczba wlotów jest zbyt duża; nawet dzisiejsze, najmocniejsze i najbardziej zaawansowane technicznie auta nie mają aż tak wielu. Tylne światła mają coś w sobie, jednak wymagają szlifu. Co na plus, to linia boku auta mi się podoba (ostatni screen). Mimo wszystko nieco proporcje zawodzą (dach przesunięty do tyłu). Swoją drogą wydaje mi się, że tył w stylu Hondy CR-Z albo starej CR-X (tj., chodzi mi o to, jak z boku tył wygląda- linia dachu opada, po nim następuje pionowe "ścięcie") mógłby tu dobrze wyglądać. Ale to takie moje sugestie. Lusterka; wiem, że są ważnym elementem designu, jednak moim zdaniem nie wyglądają na integralną częścią auta. Przód jest dosyć... oklepany, prosty. Wiem, że to bardzo łatwo oceniać, ale po prostu nie wzbudził we mnie emocji, nie porwał. Swego czasu sporo rysunków spod Twojego nicka widziałem, i jeśli mnie pamięć nie myli, to chyba miałeś ładniejsze projekty, które mógłbyś przełożyć na trzeci wymiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 tył faktycznie przekombinowany, nie pasuje do reszty dach ala viper też mi się tu nie widzi ale to może dlatego że przypomina mi Forda Probe i widziałbym tu prostsze kształty ^^ jeszcze lusterka wydają się być za wielkie, poza tym mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 W czasach Citroena GT ta stylistyka wygląda na zbyt przestarzałą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siadly Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Ja tu widzę taki mix nissanów S13 i S15. No ogolnie na małym zlocie tuningowym może byś zrobił nim furorę. Na salonie samochodowym już nie koniecznie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pony Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Tak jak poprzednicy.. tył przekombinowany, za dużo wlotów, przód podobny do Camaro ss z 96r lub jakiegos pontiaca ;) trening czyni mistrza ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 6 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2010 (edytowane) hehe kazdemu sie z czyms innym kojarzy to przynajmniej sukces ze nikt nie porownuje tego do lambo jak z moimi poprzednimi conceptami. ;] no niestety juz za pozno zeby gruntownie zmieniac design. raczej zostane juz przy tym i ewentualnie zmienie jakies szczegoly. dzieki za opinie, w sumie moglem wczesniej cos pokazac no ale coz :P nastepnym razem pokaze dopiero rysunek :] a to juz dokończę i jakoś uspokoję (przynajmniej tyl) Edytowane 6 Sierpień 2010 przez Stachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 cześć, model juz skonczyłem. teraz walczę z renderem i mam problem, bo nie wiem jak pozbyć się szumu na szybie. renderuję w mentalu, oświetlenie to photometryki. zauwazylem ze lekka poprawa jest gdy zwiekszam ilosc sampli na pixel (do min 4, max 16), ale nie wiem czy to od tego zależy. druga sprawa, co myślicie o samym renderze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Na szum powinno pomóc zwiększenie soft shadow precision. Projekt mógłby zaciekawić gdybyś go pokazał 25 lat temu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Nad przodem musisz popracowac (mi strasznie sie kojarzy z oplem calibra) sposob zaprezentowania robi swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert09 Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Bardo fajny i podobny przodem do jakies hondy albo toyoty chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 10 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2010 ale ale jak render? :) wiecie, w sumie dizajn juz spisałem na straty, teraz zalezy mi czy wyglada to wg was w miare realistycznie, czy jeszcze wieje sztucznością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illusion Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 No jak dla mnie bomba, wygląda ciekawie - wcale nie jest łatwo stworzyć bryłę auta od poczatku, więc tym bardziej chylę czoła. Chociaż przód trochę zbyt obły w stosunku do reszty auta, ja bym go trochę zaostrzył( patrząc z góry). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 mi się podoba samochód jak i render, tylko właśnie daje po oczach ten szum na szybach i dachu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 super concept!!!! rednerek jeszcze do dopracowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzulu Napisano 11 Sierpień 2010 Share Napisano 11 Sierpień 2010 (edytowane) Hej, ja bym poprawil dach - troche wygloda to jak dwa poldupki :) Przy przedniej szybkie na gorze zostawilbym klasyczny wyglad a z tylu niech sie dzieje co chce :) Pozdro Edytowane 11 Sierpień 2010 przez rzulu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Sierpień 2010 Share Napisano 12 Sierpień 2010 Calibra po liftingu:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi