Napisano 8 Sierpień 201014 l Witam, takie coś dziergam sobie po godzinach pracy. Właściwie nigdy nie robiłem pojazdów a już w szczególności motocykli dla tego trzeba sobie poćwiczyć :) Na razie męczę się z bakiem co widać niestety. Jest jeszcze troche baboli w tym co jest a najgorsze przede mną :) Bazą jest Yamaha FZ8 ale powiedział bym luźną bazą. Konstruktywne uwagi mile widziane. edit: Soft Modo 401 Edytowane 8 Sierpień 201014 l przez Marcin_Przybys
Napisano 8 Sierpień 201014 l swietnie sie zapowiada, super render!!! co do konstruktywnych uwag, to na 2gim renderze w przedniej czesci pokrywy baku masz nienaturalna geometrie jak dla tworzywa sztucznego, taka dziwna zmarszczka
Napisano 8 Sierpień 201014 l Autor No właśnie z tą obudową baku mam kurka problem, nie mam doświadczenia w dzierganiu takich form, a na dodatek nie mam czystego widoku od góry ani od przodu więc muszę rozpracowywać krzywizny z głowy czyli z niczego. Mam już plan na scenkę o ile uda mi się skończyć bo silnik mnie przeraża
Napisano 8 Sierpień 201014 l Mam już plan na scenkę o ile uda mi się skończyć bo silnik mnie przeraża Jak to luzny model, to wstaw pedały ;D Wizualnie zapowiada sie super. Baki podejrzyj gdzie indziej - zwykle z góry to standard - mniejsza lub większa kropelka.
Napisano 8 Sierpień 201014 l Autor Nie głupi pomysł z tymi pedałami :D Jak bak wygląda to ja wiem bo zdarzało mi się siedzieć na dwukółce :D Chodzi o konkretne krzywizny i garby, wytłoczenia na kolana itd. Ale fakt może uda mi się jakiś blueprint to zbliżonego modelu znaleźć
Napisano 8 Sierpień 201014 l Autor A jak bez betonowych amorów byś zrobił motocykl na pedały ? Hę ? Serio to miała być szczotkowana stal ale wyszła faktycznie ja beton trochę, połysku brak chyba i bump za duży ? ReflectVision powiedz mi proszę jak ty oponki robisz bo prace masz mega. U mnie wyszły za matowe, co w części jezdnej jest ok bo mają być trochę zużyte ale generalnie nie mam pomysłu na mapy dla nich :/ Duży reflect dajesz ? Chodzi mi o idee nie parametry.
Napisano 9 Sierpień 201014 l bardzo fajnie wyglada. ale tak jak ReflectVision, tex amorkow do wymiany. nie znam sie na tym ale zaryzowania nie powinny byc w pionie, tzn po wysokosci walca, a nie obwodzie? BTW bardzo ciekawie sie zapowiada, reszta bez zazutu: ]
Napisano 9 Sierpień 201014 l Nie wiem czy ta uwaga będzie konstruktywna czy będzie to niekonstruktywna uwaga...(To chyba bardziej od ciebie zależy) Najpierw teksturujesz potem domodelowywujesz reszte? W czasie tworzenia motocyklu którego bazy zamierzasz się trzymać luźno? hmmmmmm
Napisano 9 Sierpień 201014 l Autor Kuba jeśli efekt jest zadowalający to metoda nie ma znaczenia. Cecha osobnicza po prostu.
Napisano 9 Sierpień 201014 l Bardzo fajne. Jak już pisali zbiornik paliwa troche taki nieforemny. Tylko nie wiem czy ta opona nie jest taka dziwna? Nie chodzi mi o model tylko o materiał. Nie jest taki gumowy, tylko sztuczny.
Napisano 10 Sierpień 201014 l Fajnie wygląda :) zbiornik może by wyprofilować jak już będzie np przednia owiewka czy coś w tym stylu ....i wtedy dopasować
Napisano 14 Sierpień 201014 l Autor No i mały up. reflektor + zegary. W sumie niezły obiekt do ćwiczeń modelowania.
Napisano 14 Sierpień 201014 l Autor I tu mały widok całości. Malowanie będzie w klimacie owiewki frontowej. Bak cały czas pokrzywiony będzie do poprawy jak już wcześniej było mówione.
Napisano 14 Sierpień 201014 l Jedziesz z tym dalej, praca ma potencjał. Bardzo ładnie Ci to wychodzi, trzymam kciuki i jedziesz dalej. Pozdrawiam Kuba.
Napisano 15 Sierpień 201014 l w czym renderowane, jaki silnik renderujacy? bombowo, niezla jakosc renderu i modelu:)
Napisano 15 Sierpień 201014 l Autor Jak zwykle modo 401 i render też modo'wy. Jedna hdr'ka własnej roboty i omni w reflektorze. Dzięki
Napisano 17 Sierpień 201014 l Autor I kolejny up. Kierownica, kanapa, tylnia skorupa i trochę szpeju z przodu.
Napisano 17 Sierpień 201014 l siedzenie kierowcy bym troche pogrubił. Wydaje mi się też, że dziurki w tarczach trochę plastelinowo wyglądają. Ogólnie uwielbiam ten kształt lampy... fz6, fz1, xj6, fz8. Trzymam kciuki za dalsze postępy :) edit: popraw też klakson bo jakiś taki nijaki
Napisano 17 Sierpień 201014 l Autor Siedzenie jest ok w widoku od boku może brak refleksu swiatła bo ono ma dwa załamania dolne i garb na górze. Też uwielbiam ten kształt lampy po 3 dniach modelowania :D Co do dziurek, trochę tak to wygląda, ale są na żyletę
Napisano 18 Sierpień 201014 l Zdecydowanie popraw materał na oponach bo ten świeci sie jak plastik a nie jak powierzchnia bitumiczna głównie chodzi mi o tą cześć koła na której jest napis pirelli, plus krawędż w oponie jest zbyt ostra. Ps. To bardzo fajny model jedziesz dalej :).