Marcin_Przybys Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 (edytowane) Witam, takie coś dziergam sobie po godzinach pracy. Właściwie nigdy nie robiłem pojazdów a już w szczególności motocykli dla tego trzeba sobie poćwiczyć :) Na razie męczę się z bakiem co widać niestety. Jest jeszcze troche baboli w tym co jest a najgorsze przede mną :) Bazą jest Yamaha FZ8 ale powiedział bym luźną bazą. Konstruktywne uwagi mile widziane. edit: Soft Modo 401 Edytowane 8 Sierpień 2010 przez Marcin_Przybys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 swietnie sie zapowiada, super render!!! co do konstruktywnych uwag, to na 2gim renderze w przedniej czesci pokrywy baku masz nienaturalna geometrie jak dla tworzywa sztucznego, taka dziwna zmarszczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2010 No właśnie z tą obudową baku mam kurka problem, nie mam doświadczenia w dzierganiu takich form, a na dodatek nie mam czystego widoku od góry ani od przodu więc muszę rozpracowywać krzywizny z głowy czyli z niczego. Mam już plan na scenkę o ile uda mi się skończyć bo silnik mnie przeraża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 Mam już plan na scenkę o ile uda mi się skończyć bo silnik mnie przeraża Jak to luzny model, to wstaw pedały ;D Wizualnie zapowiada sie super. Baki podejrzyj gdzie indziej - zwykle z góry to standard - mniejsza lub większa kropelka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2010 Nie głupi pomysł z tymi pedałami :D Jak bak wygląda to ja wiem bo zdarzało mi się siedzieć na dwukółce :D Chodzi o konkretne krzywizny i garby, wytłoczenia na kolana itd. Ale fakt może uda mi się jakiś blueprint to zbliżonego modelu znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 betonowe amortyzatory rox ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 8 Sierpień 2010 A jak bez betonowych amorów byś zrobił motocykl na pedały ? Hę ? Serio to miała być szczotkowana stal ale wyszła faktycznie ja beton trochę, połysku brak chyba i bump za duży ? ReflectVision powiedz mi proszę jak ty oponki robisz bo prace masz mega. U mnie wyszły za matowe, co w części jezdnej jest ok bo mają być trochę zużyte ale generalnie nie mam pomysłu na mapy dla nich :/ Duży reflect dajesz ? Chodzi mi o idee nie parametry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 bardzo fajnie wyglada. ale tak jak ReflectVision, tex amorkow do wymiany. nie znam sie na tym ale zaryzowania nie powinny byc w pionie, tzn po wysokosci walca, a nie obwodzie? BTW bardzo ciekawie sie zapowiada, reszta bez zazutu: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 Nie wiem czy ta uwaga będzie konstruktywna czy będzie to niekonstruktywna uwaga...(To chyba bardziej od ciebie zależy) Najpierw teksturujesz potem domodelowywujesz reszte? W czasie tworzenia motocyklu którego bazy zamierzasz się trzymać luźno? hmmmmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2010 Kuba jeśli efekt jest zadowalający to metoda nie ma znaczenia. Cecha osobnicza po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 Bardzo fajne. Jak już pisali zbiornik paliwa troche taki nieforemny. Tylko nie wiem czy ta opona nie jest taka dziwna? Nie chodzi mi o model tylko o materiał. Nie jest taki gumowy, tylko sztuczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert09 Napisano 10 Sierpień 2010 Share Napisano 10 Sierpień 2010 Fajnie wygląda :) zbiornik może by wyprofilować jak już będzie np przednia owiewka czy coś w tym stylu ....i wtedy dopasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2010 No i mały up. reflektor + zegary. W sumie niezły obiekt do ćwiczeń modelowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 cudeńko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Niezgorsze te rendery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 14 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2010 I tu mały widok całości. Malowanie będzie w klimacie owiewki frontowej. Bak cały czas pokrzywiony będzie do poprawy jak już wcześniej było mówione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert09 Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 super ci wyszla ta owiewka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 14 Sierpień 2010 Share Napisano 14 Sierpień 2010 Jedziesz z tym dalej, praca ma potencjał. Bardzo ładnie Ci to wychodzi, trzymam kciuki i jedziesz dalej. Pozdrawiam Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 Super, byle tak dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 15 Sierpień 2010 Share Napisano 15 Sierpień 2010 w czym renderowane, jaki silnik renderujacy? bombowo, niezla jakosc renderu i modelu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 15 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2010 Jak zwykle modo 401 i render też modo'wy. Jedna hdr'ka własnej roboty i omni w reflektorze. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2010 I kolejny up. Kierownica, kanapa, tylnia skorupa i trochę szpeju z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 17 Sierpień 2010 Share Napisano 17 Sierpień 2010 siedzenie kierowcy bym troche pogrubił. Wydaje mi się też, że dziurki w tarczach trochę plastelinowo wyglądają. Ogólnie uwielbiam ten kształt lampy... fz6, fz1, xj6, fz8. Trzymam kciuki za dalsze postępy :) edit: popraw też klakson bo jakiś taki nijaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_Przybys Napisano 17 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2010 Siedzenie jest ok w widoku od boku może brak refleksu swiatła bo ono ma dwa załamania dolne i garb na górze. Też uwielbiam ten kształt lampy po 3 dniach modelowania :D Co do dziurek, trochę tak to wygląda, ale są na żyletę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZJAWA Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Zdecydowanie popraw materał na oponach bo ten świeci sie jak plastik a nie jak powierzchnia bitumiczna głównie chodzi mi o tą cześć koła na której jest napis pirelli, plus krawędż w oponie jest zbyt ostra. Ps. To bardzo fajny model jedziesz dalej :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi