Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

witam

przedstawiam wam moj pierwszy powazniejszy model wykonany w zbrush'u(wczesniej byly jakies twarze z kulek, rece itp, wszystko bez textur):

Donatello z ekipy Wojowniczych Źółwi Ninja

rzezbiony w zb(procz podstawki), texturowany w zb(procz pasa i podstawki), renderowany w vray'u oraz postprodukcja w ps....

pozdro.

t1.jpg

t2.jpg

t3.jpg

Edytowane przez plasti
  • Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

fajne podejście do tematu, tylko qrde spodziewałem sie więcej...hm...w sumie, jakiegokolwiek fioletu w pracy (bo sam kij to tak troche naciągnięte moim zdaniem). Te wszystkie kolorki tmnt niby dziecinne ale jednak mocno się kojarzą wiec przynajmniej pas w kolorze by się przydał. Tak czy inaczej bardzo fajna pracka, machnij moze "rocksteady-ego" i "bazzoke" :D ?

Napisano

JmTm00 - chcialem, bardzo tez te kolorki uwielbiam, ale nie bylo gdzie, opaska odpadla, niemiala jak sie trzymac, ochraniacze tez, nie pasowaly do conceptu i to taka lipka:(.....

wielkie dzieki panowie....

Napisano

No skorupa od dołu wygląda dobrze. Tak się zastanawiałem i myślę że to z jakiegoś zdjęcia przebita. To co naprawdę leży to światło. Bardzo ostre i nieprzyjemne na żółwiu. Powoduje powstanie nienaturalnego cienia. Aż takie niebieskie to cienie nie są nawet w najładniejszą pogodę a tutaj widać szarawe tło więc ten cień po prostu gryzie. Ten ostatni kadr niepotrzebny.

Napisano

Najbardziej mi smutno, że nie ma maski. Przecież bez niej wszyscy na ulicy go rozpoznają ;/ ! Ale poza tym drobiazgiem to naprawdę spoko wyszło, może bym jedynie na pierwszym renderze trochę doświetlił z przodu.

Napisano
Powoduje powstanie nienaturalnego cienia. Aż takie niebieskie to cienie nie są nawet w najładniejszą pogodę a tutaj widać szarawe tło więc ten cień po prostu gryzie.

to jest cien wieczorno-nocny, swiatlo to lampa ulicznam dlatego cien zyskal ambient nocy, mozliwe ze jest za niebieski, ale zakladajac ze nie opodal jest witryna sklepowa z niebieskimi halogenami daje poswiate niebieska na cien....

Najbardziej mi smutno, że nie ma maski. Przecież bez niej wszyscy na ulicy go rozpoznają ;/ ! Ale poza tym drobiazgiem to naprawdę spoko wyszło, może bym jedynie na pierwszym renderze trochę doświetlił z przodu.

technicznie bylo to niemozliwe, spadla by mu z glowy, niemozliwoscia bylo by ja zawiazac:D

ale mam pewien pomysl, wrzuce upa jak cos...

Napisano (edytowane)

Sory ze tak sobie pozwoliłem, jak coś to usunę, ale moze coś w tą stronę, nie jest wszak powiedziane ze to koniecznie bandanki mają być :]

EDIT: albo jeszcze lepiej...machnij mu jakieś barwy wojenne albo tatuaże pod kolor i już :D

Edytowane przez JmTm00

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności