plasti Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 (edytowane) witam przedstawiam wam moj pierwszy powazniejszy model wykonany w zbrush'u(wczesniej byly jakies twarze z kulek, rece itp, wszystko bez textur): Donatello z ekipy Wojowniczych Źółwi Ninja rzezbiony w zb(procz podstawki), texturowany w zb(procz pasa i podstawki), renderowany w vray'u oraz postprodukcja w ps.... pozdro. Edytowane 8 Sierpień 2010 przez plasti
Marcin_Przybys Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 Haha jaki temat, you make my day :) czepiając się to łapa z kijem w okolicy bicepsa jakaś za wąska chyba, nie mam żadnego wojowniczego żółwia pod ręką wiec nie sprawdzę, możne tak miał ;)
JmTm00 Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 fajne podejście do tematu, tylko qrde spodziewałem sie więcej...hm...w sumie, jakiegokolwiek fioletu w pracy (bo sam kij to tak troche naciągnięte moim zdaniem). Te wszystkie kolorki tmnt niby dziecinne ale jednak mocno się kojarzą wiec przynajmniej pas w kolorze by się przydał. Tak czy inaczej bardzo fajna pracka, machnij moze "rocksteady-ego" i "bazzoke" :D ?
plasti Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Napisano 8 Sierpień 2010 JmTm00 - chcialem, bardzo tez te kolorki uwielbiam, ale nie bylo gdzie, opaska odpadla, niemiala jak sie trzymac, ochraniacze tez, nie pasowaly do conceptu i to taka lipka:(..... wielkie dzieki panowie....
norden Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 jak w pierwszej odpowiedzi... you make my day
dac77 Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 No skorupa od dołu wygląda dobrze. Tak się zastanawiałem i myślę że to z jakiegoś zdjęcia przebita. To co naprawdę leży to światło. Bardzo ostre i nieprzyjemne na żółwiu. Powoduje powstanie nienaturalnego cienia. Aż takie niebieskie to cienie nie są nawet w najładniejszą pogodę a tutaj widać szarawe tło więc ten cień po prostu gryzie. Ten ostatni kadr niepotrzebny.
NASTRASH Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 Najbardziej mi smutno, że nie ma maski. Przecież bez niej wszyscy na ulicy go rozpoznają ;/ ! Ale poza tym drobiazgiem to naprawdę spoko wyszło, może bym jedynie na pierwszym renderze trochę doświetlił z przodu.
plasti Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Napisano 9 Sierpień 2010 Powoduje powstanie nienaturalnego cienia. Aż takie niebieskie to cienie nie są nawet w najładniejszą pogodę a tutaj widać szarawe tło więc ten cień po prostu gryzie. to jest cien wieczorno-nocny, swiatlo to lampa ulicznam dlatego cien zyskal ambient nocy, mozliwe ze jest za niebieski, ale zakladajac ze nie opodal jest witryna sklepowa z niebieskimi halogenami daje poswiate niebieska na cien.... Najbardziej mi smutno, że nie ma maski. Przecież bez niej wszyscy na ulicy go rozpoznają ;/ ! Ale poza tym drobiazgiem to naprawdę spoko wyszło, może bym jedynie na pierwszym renderze trochę doświetlił z przodu. technicznie bylo to niemozliwe, spadla by mu z glowy, niemozliwoscia bylo by ja zawiazac:D ale mam pewien pomysl, wrzuce upa jak cos...
JmTm00 Napisano 9 Sierpień 2010 Napisano 9 Sierpień 2010 (edytowane) Sory ze tak sobie pozwoliłem, jak coś to usunę, ale moze coś w tą stronę, nie jest wszak powiedziane ze to koniecznie bandanki mają być :] EDIT: albo jeszcze lepiej...machnij mu jakieś barwy wojenne albo tatuaże pod kolor i już :D Edytowane 9 Sierpień 2010 przez JmTm00
plasti Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Napisano 9 Sierpień 2010 np. tez tak myslalem, ale z pelnym szacunkiem wyglada to idiotycznie:)...
Rekomendowane odpowiedzi