Napisano 13 Sierpień 201014 l witam nie wiedziałem gdzie zadać pytanie więc zadaje je w tym dziale. Otóż mógłbym mi ktoś podać jak moge skonfigurować lub co zrobić aby polepszyć prace mojego komutera podczas korzystania z Max-a? Ponieważ ostatnio jakoś tak zacząłem robić elementy o dużej ilości poly. Moja konfiguracja sprzętowa to : (z roku 2007 więc.. wiecie nie jest super) Intel C2D e4300 1.8 rdzeń skręciłem do 2,5 GF 8600GT 256MB 128bitów szeroka płyta to ABIT PRO AB9 Ram-u 2GB w dualu na 667mhz mam w biosie ustawione dysk to raczej nieważne
Napisano 13 Sierpień 201014 l postawić winde 64 bity( o ile jeszcze jej nie masz) i dokupić ramu , to na poczatek ;)
Napisano 13 Sierpień 201014 l a ja polecal zapoznanie sie ze skrotem shift+q i przywykniecie do izolowania obiektow nad ktorymi pracujesz
Napisano 13 Sierpień 201014 l Autor czyli najlepiej wcisnąć quad i ram a stery mam takie jakie dorwałem na necie najbardziej aktualne i jeszcze jedno pytanie bo pobrałem Winde XP x64 z chomikuj i AntiVir wykrył mi w .exe (tej windy) wirusy typu Worm/Ircbot i mam pytanie czy to ze względu na fakt że jest ona 64bitowa i myli antywirus pliki czy są one tam rzeczywiście? i co myślicie na temat Windy MX ? czy będzie lepsza od zwykłego XP czy to po prostu bardzie upchana winda?
Napisano 13 Sierpień 201014 l Nie wiem co prawda jak ma się sprawa z tymi kartami pod PC, ale GF8600M (wersja mobilna do laptopów) to było jedno wielkie nieporozumienie - mało wydajna i bardzo się grzeje (dlatego raz mi się spaliła a w efekcie jakiś czas temu postanowiłem zmienić laptopa). Myślę, że jest jakiś związek z twoją sytuacją - w końcu podczas pracy na viewportach wykorzystywana jest karta graficzna. Polecałbym poszukać w internecie czy z wersjami stacjonarnymi 8600GT były problemy takie jak w przypadku 8600M.