Gość Chrupek3D Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 troszke mnie to irytuje... czy Blender potrafi usunąć edge, bez usuwania face? Jeśli jakiś edge "przebiega" przez face, to opcja pod "x-em" usuwa mi całego face. Jeśli chce usunąć powiedzmy, jakiś odcinek krawędzi to Blender zrobi mi w tym miejscu dziure :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczuro Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 póki nie ma ngonów to x-> edge loop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mara Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 pod warunkiem, że jest Loop jeżeli usuwasz przekątną w czworokącie to możesz użyć F'ki - zaznaczasz 2 trójkąty i robisz z nich czworokąt, przez co krawędz znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 (edytowane) no nic, trzeba będzie modelować w Silo ;) dzięki mara: niezły sposób. a jeszcze zapytam na szybko... Można zaznaczyć odcinek loopa (z Alt'em zaznaczy cały loop)? Edytowane 2 Wrzesień 2010 przez Chrupek3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Możesz co najwyżej wskazać dwa wierzchołki i za pomocą W -> Select Vertex Path stworzyć zaznaczenie krawędzi od jednego do drugiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi