sly Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 (edytowane) Filmik przedstawia przetworzenie dowolnej bryły lowPoly na strukturę ażurową - paseczki. Tutorial jest bez komentarza. Posługiwałem się głównie narzędziem "cut" [alt+c] które działa w każdym trybie edycji [vertex, edge, polygon...] Można też tworzyć nowy obiekt, korzystając z funkcji "snap", jednak często technika ta będzie bardziej czasochłonna IMHO. Ważnym tu Tip'em jest posługiwanie się narzędziem "Move" w trybie "along edge" [shift+x] - czyli vertex przesuwany jest tylko po sąsiadujących edgach - ważne dla zachowania oryginalnej bryły. Modelowanie znacznie przyśpiesza używanie selekcji "ring" dla edge'ów. [alr+r] Niepotrzebne vertexy colapsuję z innymi skrótem [ctrl+alt+c] Bridge'owanie edgów [ctrl+b] Download [32MB] hasło: max3d.pl format: WMV Pozdrawiam. Edytowane 2 Październik 2012 przez sly 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 (edytowane) ok z gory dzieki :):) edit : jeszcze jesst przetwarzane hehe; ) Edytowane 3 Wrzesień 2010 przez KLICEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 3 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2010 (edytowane) Dowcipniś... To ja Dziękuję !! - praktycznie wszystko o budowaniu siatek wiem od Ciebie. [edit] - dałem już linka, pomimo ze jeszcze przetwarzało, bo oryginalny plik już można było ściągać [po prawej - w zakładce "About this video"]. Edytowane 3 Wrzesień 2010 przez sly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 To prawda. Jakby nie klicek to sculptu w życiu bym nie tknął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Dzięki wielkie sly za tutka, rep + :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 Podkład muzyczny bardzo fajny ^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 haha @sly z ta muzyka to dales czadu ;) dzieki za 'slimaka' ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi