Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Animka zrobiona jakiś czas temu, a że nie pokazywałem to pokazuje.

Przygotowana na imprezę 90-cio lecie Polskiej Izby Rzeczników Patentowych.

Koncepcja zakładała pokazanie rozwój wynalazków na świecie od momentu ustanowienia prawa patentowego do czasów współczesnych.

Od pomysłu do przemysłu w C4d, poklejone w AfterEffects.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

powiem Ci ze nawet nawet :) na poczatku troche hmm monotonne a pozniej sie rozkreca :) no i myslalem ze na koncu bedzie cos z 2012 :)

Napisano

hej, podoba mi się pomysł i jego wykonanie, narracja, przejscia, wszystko jest bardzo czytelne. Jesli miałbym się doczepiać to powiem, że niektóre modele trochę odstają, widziałem też pare błedów technicznych (np. mryganie), w niektorych sytuacjach moznaby tez poprawić materiały ewentualnie rendering. A tak to super. Gratulacje!

Napisano

ogólnie bardzo fajnie to wygląda :) sporo pracy to kosztowało na pewno. Szczególnie długie ujęcia.

mi osobiście kamera nie siedzi za bardzo. Jest za mało dynamiczna. Ale to moje prywatne odczucie ;)

Napisano

moje również. strasznie "statyczne" ale z drugiej strony widać taka specyfika prezentacji. Pozatym spoko .

Napisano

Nawet ciekawe. Podoba mi się złożenie ujęć. Faktycznie brakuje dynamiki ogólnie, kamera sobie płynie, ale w scenach niewiele się dzieje. Tylko kilka wynalazków się rusza, inne aż się proszą żeby je jakoś zanimować.

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze.

Nie zaprzeczam, że mogłoby się wiecej dziać, ale takie na tamten czas były moje możliwości skillowo-realizacyjno-sprzętowe :). Do tego klient nalegał żeby było stonowane, ze względu na możliwości percepcyjne odbiorców. Kilka osób na sali na bank pamiętało czasy parowozów i lampy naftowej...:)

Wiele pomysłów musiałem zarzucić ze zględu na czas renderowania.

Pójście w detal kończyło się takim spadkiem wydajności, że filmik byłby gotowy na 100-tną rocznicę :)

A żeby nie przynudzać bardziej wrzucam jeszcze coś:

http://vimeo.com/15334993

trochę nowsze dzieło, ale w podobnym klimacie myślę, to nie będę nowego wątku robił.

Tym razem prezentacja dla Polskiej Organizacji Turystycznej, która leciała na targach w Berlinie podczas przemówienia jakiegoś bolka, o tym jak to nam stadiony rosną i autostrady się wiją oraz o tym jak to fajnie przyjechać do Polski i posłuchać Chopina pod Grunwaldem.

Całość powstała w 4 dni i 4 noce oczywiście C4d + after.

Na Vimeo leci bez zatrzymywania, a w orginale były chaptery przy napisach, gdzie animacja się zatrzymywała. Prowadzący "z palca" puszczał dalej, jak przechodził do kolejnego tematu. Także proszę nie krzyczeć, że coś za szybko znika :)