KrisPOD Napisano 23 Wrzesień 2010 Napisano 23 Wrzesień 2010 Witam, Mam pewien obiekt .. nie które jego części sobie chowam i zostawiam pewien fragment .. i chcę go przybliżyć bo trochę jest oddalony .. ale zoom staje w pewnym miejscu i nie mogę więcej .. a fragment obiektu jest strasznie daleko ... da się powiększyć ten zoom jeszcze ?? :) dzięki
Kroopson Napisano 23 Wrzesień 2010 Napisano 23 Wrzesień 2010 tak zoom jest skończony (ponieważ sama dokładność liczb zmiennoprzecinkowych też jest skończona). Wyskaluj sobie cały obiekt trochę w górę.
szczuro Napisano 23 Wrzesień 2010 Napisano 23 Wrzesień 2010 spróbuj w edit mode zaznaczyc z grubsza to co chcesz i wciśnij kropkę na numerycznej. albo przejdz w tryb ortho 1
RayTracer Napisano 24 Wrzesień 2010 Napisano 24 Wrzesień 2010 w ortho masz lepszy zoom niż w perspektywie, bo zoom w perspektywie dziala jak obiektyw i robiąc zooma czujesz sie jakbys patrzył przez lornetkę na latającą po pokoju muchę....ni w cholerę jej nie namierzysz :) ( nie wiem jak inaczej opisać to zjawisko :P) Przełączasz sie pomiedzy ortho a perspektywą za pomocą klawisza 5 :)
KrisPOD Napisano 30 Wrzesień 2010 Autor Napisano 30 Wrzesień 2010 w ortho masz lepszy zoom niż w perspektywie, bo zoom w perspektywie dziala jak obiektyw i robiąc zooma czujesz sie jakbys patrzył przez lornetkę na latającą po pokoju muchę....ni w cholerę jej nie namierzysz :) ( nie wiem jak inaczej opisać to zjawisko :P) Przełączasz sie pomiedzy ortho a perspektywą za pomocą klawisza 5 :) ortho ?? a co to jest jak to się włącza z czym to się je ?;):):)
olaf Napisano 30 Wrzesień 2010 Napisano 30 Wrzesień 2010 rzut równoległy - Num 5 przełącza Ciebie. Napisane dwa razy obok siebie to moze dasz rade :)
Kam Napisano 6 Październik 2010 Napisano 6 Październik 2010 Dzięki szczuro za kropkę. Kiedy robimy zoom normalnie oddalając i przybliżając bez ruszania obiektem to jest ok. Jednak gdy poruszam kamerą i zrobię zoom out to zoom in przestaje działać.
Rekomendowane odpowiedzi