Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam pewien obiekt .. nie które jego części sobie chowam i zostawiam pewien fragment .. i chcę go przybliżyć bo trochę jest oddalony .. ale zoom staje w pewnym miejscu i nie mogę więcej .. a fragment obiektu jest strasznie daleko ... da się powiększyć ten zoom jeszcze ?? :)

dzięki

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

tak zoom jest skończony (ponieważ sama dokładność liczb zmiennoprzecinkowych też jest skończona). Wyskaluj sobie cały obiekt trochę w górę.

Napisano

spróbuj w edit mode zaznaczyc z grubsza to co chcesz i wciśnij kropkę na numerycznej. albo przejdz w tryb ortho

Napisano

w ortho masz lepszy zoom niż w perspektywie, bo zoom w perspektywie dziala jak obiektyw i robiąc zooma czujesz sie jakbys patrzył przez lornetkę na latającą po pokoju muchę....ni w cholerę jej nie namierzysz :) ( nie wiem jak inaczej opisać to zjawisko :P)

Przełączasz sie pomiedzy ortho a perspektywą za pomocą klawisza 5 :)

Napisano
  • Autor
w ortho masz lepszy zoom niż w perspektywie, bo zoom w perspektywie dziala jak obiektyw i robiąc zooma czujesz sie jakbys patrzył przez lornetkę na latającą po pokoju muchę....ni w cholerę jej nie namierzysz :) ( nie wiem jak inaczej opisać to zjawisko :P)

Przełączasz sie pomiedzy ortho a perspektywą za pomocą klawisza 5 :)

ortho ?? a co to jest jak to się włącza z czym to się je ?;):):)

Napisano

rzut równoległy - Num 5 przełącza Ciebie. Napisane dwa razy obok siebie to moze dasz rade :)

Napisano

Dzięki szczuro za kropkę. Kiedy robimy zoom normalnie oddalając i przybliżając bez ruszania obiektem to jest ok. Jednak gdy poruszam kamerą i zrobię zoom out to zoom in przestaje działać.