Nimrod Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 Czy da się, a jeśli tak to w jaki sposób zmienić środek ciężkości obiektu? Z góry dzeiki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 What?! Jaki srodek ciezkosci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 drug - http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arodek_ci%C4%99%C5%BCko%C5%9Bci :) A co do pytania - nie jestem pewien (w zasadzie zgaduje ;p ), ale może spróbuj pivota przenieść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 23 Maj 2004 Autor Share Napisano 23 Maj 2004 No właśnie nie wiem czy coś takiego jest, myśłałem że tak :/ Myśłałem, że tu leży wina tego, że kręgle mi się same przewracają po ustawieniu ich w reactorze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 A no wlasnie, bylo mowic, ze chodzi o Reactora. Nie wiem jak w rzeczywistosci zbudowane sa kregle, ale mozesz kazdemu dodac ciezki kawalek metalu (powiedzmy ;) ) w dolnej czesci, zeby sie nie wywracal tak latwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 Aż odpaliłem tutki maxowe, bo mnie temat zainteresował :) Trzeba zrobić coś takiego: -wewnątrz kręgla stworzyć małego boxa -dołączyć go do kolekcji RB i nadać mu duuuuząąą masę (w zakładce properties) -zaznaczyć tego boxa i kręgiel -> stworzyć grupę włala:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 Nom, w tutkach jest to ladnie opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 23 Maj 2004 Autor Share Napisano 23 Maj 2004 Thanks a lot. Zaraz biorę się za testowanie. Ja nie mam takich tutoriali :( Skąd są? Z 6? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr Ug Napisano 23 Maj 2004 Share Napisano 23 Maj 2004 Yeap. Do sciagniecia ze strony Dyskretnych, jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 A mi srodek ciezkosci to kojarzy sie z dodawaniem szkieletu na obiekt, ale moze sie myle, a pivot point to chyba zwiazany jest z kreceniem obiektu ;](mam nadzieje ze mnie rozumiecie) i nic nie ma zwiazanego z reactorem, ale moze sie myle. Gdybys Kłobuc jeszcze napisal na co ci on potrzebny to bylo by lawtiwej :).pozdrooffka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 Heh... Nie wiem czy zauważyles, ale problem Klobuca zostal już rozwiązany ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SimeN Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 Sorki :D, ale nie wiem dalej o co mu chodzilo ;], szczegolnie ze tak jak on nie mam o tych tutoriali. Thx, ze mnie poinformowales, bo qrcze bym sie zamartwial caly wieczor :D. Sorry one more time, ale nie zauwazylem, ze odpowiedz juz padla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 No to jeszcze raz ten sam link:) Poczytaj o środku masy/ciężkości:) http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arodek_ci%C4%99%C5%BCko%C5%9Bci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 28 Maj 2004 Share Napisano 28 Maj 2004 hhmmm w truespace jest to zdecydowaie prostrze :) jest taka opcja \"center of rotation\" i \"center of object\'s gravity\" bezproblemowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi