Napisano 23 Maj 200420 l Czy da się, a jeśli tak to w jaki sposób zmienić środek ciężkości obiektu? Z góry dzeiki za odpowiedź.
Napisano 23 Maj 200420 l drug - http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arodek_ci%C4%99%C5%BCko%C5%9Bci :) A co do pytania - nie jestem pewien (w zasadzie zgaduje ;p ), ale może spróbuj pivota przenieść?
Napisano 23 Maj 200420 l Autor No właśnie nie wiem czy coś takiego jest, myśłałem że tak :/ Myśłałem, że tu leży wina tego, że kręgle mi się same przewracają po ustawieniu ich w reactorze...
Napisano 23 Maj 200420 l A no wlasnie, bylo mowic, ze chodzi o Reactora. Nie wiem jak w rzeczywistosci zbudowane sa kregle, ale mozesz kazdemu dodac ciezki kawalek metalu (powiedzmy ;) ) w dolnej czesci, zeby sie nie wywracal tak latwo.
Napisano 23 Maj 200420 l Aż odpaliłem tutki maxowe, bo mnie temat zainteresował :) Trzeba zrobić coś takiego: -wewnątrz kręgla stworzyć małego boxa -dołączyć go do kolekcji RB i nadać mu duuuuząąą masę (w zakładce properties) -zaznaczyć tego boxa i kręgiel -> stworzyć grupę włala:]
Napisano 23 Maj 200420 l Autor Thanks a lot. Zaraz biorę się za testowanie. Ja nie mam takich tutoriali :( Skąd są? Z 6?
Napisano 24 Maj 200420 l A mi srodek ciezkosci to kojarzy sie z dodawaniem szkieletu na obiekt, ale moze sie myle, a pivot point to chyba zwiazany jest z kreceniem obiektu ;](mam nadzieje ze mnie rozumiecie) i nic nie ma zwiazanego z reactorem, ale moze sie myle. Gdybys Kłobuc jeszcze napisal na co ci on potrzebny to bylo by lawtiwej :).pozdrooffka
Napisano 24 Maj 200420 l Heh... Nie wiem czy zauważyles, ale problem Klobuca zostal już rozwiązany ;)
Napisano 24 Maj 200420 l Sorki :D, ale nie wiem dalej o co mu chodzilo ;], szczegolnie ze tak jak on nie mam o tych tutoriali. Thx, ze mnie poinformowales, bo qrcze bym sie zamartwial caly wieczor :D. Sorry one more time, ale nie zauwazylem, ze odpowiedz juz padla.
Napisano 24 Maj 200420 l No to jeszcze raz ten sam link:) Poczytaj o środku masy/ciężkości:) http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arodek_ci%C4%99%C5%BCko%C5%9Bci
Napisano 28 Maj 200420 l hhmmm w truespace jest to zdecydowaie prostrze :) jest taka opcja \"center of rotation\" i \"center of object\'s gravity\" bezproblemowo :)