indian Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 (edytowane) Czołem, przedstawiam moje pierwsze starcie z postaciami low poly, na razie mam sam model który czeka niecierpliwie na mapowanie :) salut. Edytowane 27 Wrzesień 2010 przez indian low poly, WoW, orc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 nigdy nie lubiłem phonga na low poly. przegiąłeś chyba z detalami twarzy w porównaniu z resztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 palce jakies takie kwadratowe i wogole nie ma detalu, pasow czaszek etc, a to zmienia siatke... topor nie najlepiej wyglada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Zetnij go do 2500-3000 (lub nawet do 500-1500 jeśli ma być naprawde low-low). Na mordzie za gesto, kucyk na głowie co go widać na siatce to można zrobić na 5-ściennym cylindrze, oczy podobnie, 6-trisowe pólkule wystarczą. Zeby na lekko zaokrąglonym planie wystarczą. Uszy też zaledwie na kilku trisach winny być zrobione. Mesh na korpusie, zła budowa - strata trisów. Na dłoniach strata trisów, za gęste loopy w poprzek. To, że coś wydaje się mniejsze nie znaczy, że ma być bardziej skomplikowane geometrycznie, a nawet wręcz przeciwnie. Jak na pierwsze starcie to spoko, pomysl dobrze, czy chcesz low-poly nadające się do mmo i na komórki czy raczej next genowy model bo teraz jesteś tak pomiędzy. Jeśli low, to tak jak napisałem, tnij geo tam gdzie jest ono niepotrzebne i nic nie wnosi do bryły i sylwetki modelu. Jeśli odwrotnie, też tnij geo, tam gdzie ono nic nie wnosi do bryły:) Ale wówczas niech bryła nie będzie kanciasta tam gdzie nie powinna, np u Ciebie na butach. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plugawiciel Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 wizualnie morda spoko - w wowie tak samo wyglda za to stopy zdecydowanie za wielkie gram czasem w wowa wiem co mowie :) jesli chodzi o siatke , to chyba chlosty slownej nie dostales tylko za te kolce an toporze (za durzo tri) zapowoada sie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przybysz Napisano 27 Wrzesień 2010 Share Napisano 27 Wrzesień 2010 Obwód w bicepsie równy temu na żebrach, ale może orkowie tak mają. Bardzo nierówna gęstość siatki: buty - głowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi