Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czołem,

przedstawiam moje pierwsze starcie z postaciami low poly, na razie mam sam model który czeka niecierpliwie na mapowanie :)

orclowpoly.png

salut.

Edytowane przez indian
low poly, WoW, orc

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nigdy nie lubiłem phonga na low poly. przegiąłeś chyba z detalami twarzy w porównaniu z resztą.

Napisano

palce jakies takie kwadratowe i wogole nie ma detalu, pasow czaszek etc, a to zmienia siatke...

topor nie najlepiej wyglada...

Napisano

Zetnij go do 2500-3000 (lub nawet do 500-1500 jeśli ma być naprawde low-low). Na mordzie za gesto, kucyk na głowie co go widać na siatce to można zrobić na 5-ściennym cylindrze, oczy podobnie, 6-trisowe pólkule wystarczą.

Zeby na lekko zaokrąglonym planie wystarczą.

Uszy też zaledwie na kilku trisach winny być zrobione.

Mesh na korpusie, zła budowa - strata trisów.

Na dłoniach strata trisów, za gęste loopy w poprzek.

To, że coś wydaje się mniejsze nie znaczy, że ma być bardziej skomplikowane geometrycznie, a nawet wręcz przeciwnie.

Jak na pierwsze starcie to spoko, pomysl dobrze, czy chcesz low-poly nadające się do mmo i na komórki czy raczej next genowy model bo teraz jesteś tak pomiędzy.

Jeśli low, to tak jak napisałem, tnij geo tam gdzie jest ono niepotrzebne i nic nie wnosi do bryły i sylwetki modelu.

Jeśli odwrotnie, też tnij geo, tam gdzie ono nic nie wnosi do bryły:) Ale wówczas niech bryła nie będzie kanciasta tam gdzie nie powinna, np u Ciebie na butach.

pozdrawiam!

Napisano

wizualnie morda spoko - w wowie tak samo wyglda

za to stopy zdecydowanie za wielkie

gram czasem w wowa wiem co mowie :)

jesli chodzi o siatke , to chyba chlosty slownej nie dostales tylko za te kolce an toporze (za durzo tri)

zapowoada sie spoko

Napisano

Obwód w bicepsie równy temu na żebrach, ale może orkowie tak mają. Bardzo nierówna gęstość siatki: buty - głowa.