Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Właśnie planuje zakup monitora a nie mogę nic o tym benku znaleźć konkretnego ... :( Ola-f dysponujesz może jakimś linkiem ?

Napisano
  • Autor

dzięki za odzew mi gościu w salonie polecał tego samsunga ale nie mogę znaleźć zbytnio opinii na jego temat

Napisano

linku nie mam, ale mam dwa w firmie i ludzie ktorzy kupili na forum tez sobie chwalili

Napisano
  • Autor

a jak z tym podświetleniem led jest moze kojarzycie bo jak czytałem tu i ówdzie to nie do końca korzystnie się wypowiadają że czasem daje efekt "chmur" i nie do końca się sprawdza, mozliwe że to o innych modelach z niższej półki (jesli maja takie taka technologię) w sumie ta półka tez nie jest za wysoka XD

Napisano
  • Autor

podobno ledy mają też lepszy kontrast ale przy podświetlaniu krawędziowym w tąnszych modelach może ono byc nierównomierne, matryca jest taka sam tylko zamiast swietlówek sa ledy chyba

a w tych droższych to dopiero są w całości ledowe i wtedy chyba wymiar jest znacząco mniejszy

no mnie niestać na takie cacko przynajmniej na razie ;]

Napisano

większość monitorów biurze mamy BenQ i wszyscy sobie je zdecydowanie chwalą. Oczywiście jeżeli rozważamy monitory w normalnych cenach :P

Napisano

Z tego co wiem to led daje tylko mniejszy pobór prądu i nic z jakościa obrazu nie ma ale niektórzy twierdza ze przy led jest ekran bardziej równomiernie podświetlony, jednak trzeba pamiętać że podświetlenie LED'ami może odbywać się na (z tego co wiem ) 2 sposoby i ten 1 jest tańszy i nie daje żadnych korzyści prócz prądu i grubości erkanu.

Napisano

Dołączę się do pytania, aktualnie nie mam żadnego monitora na oku. Szukam do 600zł monitora do pracy jako "główny" (o ile będzie lepszy od mojego aktualnego: Samsung SyncMaster T200HD). Co polecicie? Zależy mi na matowej powierzchni i zdatnego do pracy przy obróbce filmów.

Napisano

proszę o propozycje inne niż ww.

EDIT: znalazłem Ciekawie wyglądający monitorek Asus VH222H, co o nim myślicie?

Edytowane przez websterek