Stachu Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 (edytowane) Tym razem postanowilem wymodelować sobie coś normalniejszego, co czesciej możemy spotkać na ulicy, bo potrzebuję jakiś normalnych pojazdów do wizek, a tak poza tym bardzo podoba mi się ten Citroen. soft: 3ds max render: mental ray post: photoshop czas modelowania: ok 5 dni czas renderownaia jednego: ok 4-5h na rozdziałce o szerokości 10k pix zapraszam do komentowania i krytyki /edit: opony przyciemnione;P Edytowane 5 Październik 2010 przez Stachu
Podstavsky Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 Troszkę za ciemne studio (ale miłe), materiał opon troszkę za jasny i tarcze Brembo (po co w C5 takie zaciski :D ). Ale ogólnie pojechałeś solidnie. Dużo dobrej roboty!
Stachu Napisano 5 Październik 2010 Autor Napisano 5 Październik 2010 taki lekki tuning, kto wie może pod maską ma 500 koni :D
pecet Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 Ładne studio, u mnie nie jest za ciemno. Opony trochę za jasne jak już wyżej zauważono. Lampy z tyłu super wyszły :)
vision3d Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 drugi shot bardzo ladny! tylko te kola: dziwnie jasna opona i felgi jakby mialy zwykly material z podbitym glossem, popraw bo warto:)
SereCk Napisano 6 Październik 2010 Napisano 6 Październik 2010 Samo ulozenie swiatel w studio jest bardzo fajnie przemyslane, za to plus. :) Podlaczam sie pod to co chlopaki juz napisali. Mnie osobiscie razi troche za duzy kontrast midzy czarnym lakierem i tymi ostrymi blikami. Mam wrazenie jak by byly dorysowane w wektorach :) A kola nie sa za wysoko obsadzone w nadkolach ??
shi Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 Model wydaje sie bez zarzutu. Natomiast materiały (felgi, klocki)i camery mogły by lepsze... Nie podoba mi sie to oswietlenie >> za duzy kontrast pomiedzy h-lightami na wozie i tlem. Wyglada to nienaturalnie... tworzy sie wyraźny obrys który przyciąga pierwsze spojrzenie w nieciekawe miejsce. pozdrawiam
Pawlito Napisano 7 Październik 2010 Napisano 7 Październik 2010 czas modelowania: ok 5 dni Powiedz proszę, bo bardzo mnie to zaintrygowało, chodziło Ci o to że w 120h, czy poprostu zacząłeś sobie robić model, dajmy na to, w poniedziałek a w piątek skończyłeś?
Stachu Napisano 9 Październik 2010 Autor Napisano 9 Październik 2010 yo dzieki z komentarze i uwagi, z nastepnym renderem postaram się jakos w innym stylu kosi taa, nie wiem ile dokladnie godzin ale wlasnie bylo to tak w ciagu tygodnia. wpadłem po prostu w taki trans ze jak uruchomilem rano 3dsa tak pozniej nocy wyłączałem :) troche no life, ale jak złapię wene to robie jedna rzecz od poczatku do konca. gorzej jak ją strace, wtdy mode robic jeden model i pół roku:P
bbandi Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 Gratulacje ja bym takiego modelu w 5dni nie zrobił:).
Pawlito Napisano 11 Październik 2010 Napisano 11 Październik 2010 Ani ja. Tym bardziej biję pokłony będąc jednocześnie w lekkim szoku...
oley Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 Model świetny, studio też super. Co do zacisków to może i tuning poszedł ale dlaczego one zamontowane są odwrotnie ?? w c5 przednie koło ma zacisk z przodu a tylne z tyłu u ciebie odwrotnie ;) jakoś tak mi się to od razu rzuciło w oczy mimo, że fanem citroena nie jestem i aby się upewnić musiałem poogladać fotki w necie. No i te oponki oczywiście do poprawki :D ale i tak super wyszło;)
Rekomendowane odpowiedzi