Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Termin sesji zawsze mnie zaskakuje chodz juz koncze 2 rok tych przekletych studiow ale z tym to dalem sie wyrolowac - do przyszlego tyg mam znalezc praktyke ;)> - swiry ;D - tak czy owak teraz latam po studiach reklamowych / graficznych. Pod Wasze oko wrzucam moje portfolio jakie przez ostatni weekend udalo mi sie wyskrobac - jak narazie jeden dzial wmiare dziala - reszta niebawem. pozdrawiam rzuq

http://rzuq.mine.nu

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A mógłbyś zmienić avatara, bo raczej nie mam ochoty patrzeć o 6 rano na czyjąś podskakującą gębę. Bez obrazy ale jak chcesz już pokazywać swoją twarzyczkę to proszę zrób z tego stilla :)

Napisano
  • Autor

Taki mam akurat okres ze musze troche powalic glowa w sciane - moze gdybys zdjal maske gazowa zycie wygladaloby bardziej kolorowo?

pozdr

rzuq

ps. chodzilo mi o ocene strony a nie avatara ;)

Napisano

Zmien tego avatara kolego, bo to naprawde nie jest przyjemne.

Stronka ciekawa tylko nienawidze ramek.

Poza tym chyba chciales wysrodkowac glowna zawartosc i jakos dziwnie zagniezdziles te ramki. Wystarczy zebys dal

i bedzie ok.

Widze ze w deklaraujesz dokument jako \"HTML Transitional\" a w sekcji head uzywasz znacznikow XHTML. Pomijajac inne atrybuty ktore niepoprawnie nadales. Robiles to w jakims edytorze?

zobacz tutaj:

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Frzuq.mine.nu%2Findex2.html

I ZMIEN TEGO AVATARA PLEASE

Napisano
  • Autor

;D zmieniam zmieniam ... zreszta nie aktualny juz ;)>

Napisano
  • Autor

Ciesze sie Waszym szczesciem. Co do strony to na pierwszy rzut oka widac ze jestem grafikiem ;] (ze wszsytkimi tego konsekwencjami) Aktualnie mam sesje na glowie i kilka innych rzeczy (praktyka zalatwiona m.in. dzieki stronie) wiec kiedy sie to wszystko skonczy popracuje troche z validatorem. Dzieki za uwagi. Mam jeszcze kilka planow wiec kiedy je bede realizowal postaram sie rzucac tu male info.

pozdrawiam

rzuq

ps. theurgicus: co bys powiedzial na generowanie okna w channelmode aby zdobyc troche wolnej przestrzeni? / co do ramek - ten schemat strony ( plywajaca ramka ze stalym tlem ) nie pozwala na inny ukl - jedyne co moge zrobic poza konstruowaniem strony od nowa to sprobowac zaoszczedzic gdzies troche miejsca oraz popracowac nieco nad nasyceniem/kontrastem otoczenia aby zwrocic wieksza uwage odwiedzajacego na zawartosc ramki - teraz w sumie nie wiadomo na co patrzec - troche to przypomina swiecaca choinke / jak pisalem wczesniej strona powstaje i jest tu jeszcze sporo do zrobienia (glowny motyw - koles z laska z prawej to czesc mojego wipa ) / jezeli cos wpadne komus do glowy bylbym bardzo wdzieczny za koment.

Napisano
napisał rzuq

ps. theurgicus: co bys powiedzial na generowanie okna w channelmode aby zdobyc troche wolnej przestrzeni?

Nie do konca rozumiem o co ci chodzi. Masz na mysli otwieranie strony w postaci popup\'a ?

Napisano

ta grafika jakoś mi nie pasi - no i czcionka do wymiany - nie trzyma sie całości :|

Keep working

giorgione

Napisano
  • Autor

Uwzglednilem te rzeczy o ktorych mowiliscie - wprowadzilem kilka poprawek ;] Jest wiecej miejsca, mniej scrolli i mniej choinkowatosci... uufff na dzis konczo flaki wysaja mi z nosa ;]

pozdrawiam

rzuq

Napisano
  • Autor

Pytanie: co sadzicie nt. odcieni colorow jakie zastosowalem, nie sa za ciemne? (pracowalem nad strona w nocy i nie bralem za bardzo pod uwage otoczenia - w dzien moze byc to problem; ustawienia na monitorze moga byc nie do te same co u was).