Sicu Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 Otóż robię dla szkoły taki mały projekt.. Aby facet sprawdził moje umiejętności z zakresu 3D Powiedział co i jak... Zrobiłem, tylko wszystko się nie trzyma kupy. Nie wiem dlaczego ale jakoś to sztucznie wygląda. Macie jakieś uwagi?
Smoku Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 No generalnie nie ma tła, oświetlane daylightem w mentalu nie. stół jest kanciasty (zwykły box) nogi też są proste, sztaluga również składa się z boxów. Jak chcesz realistyki pokombinuj z bardziej dopracowanym obiektamii, z lepszymi materiałami lub texturami, z oświetleniem no i tłem, chyba, że ma to być szara ściana . Pozdr
Sicu Napisano 10 Październik 2010 Autor Napisano 10 Październik 2010 oświetlenie vrayem... a to nie jest stół tylko ławka szkolna hehe
Smoku Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 Podobnie oświetla do mentala. tak czy owak czy stół czy ławka jest to tylko box, a boxem cudów nie zdziałasz
Temporal Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 vray demo a nie ma znakow wodnych? hmmm dziwne :)
velendil Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 polecam to przejrzec http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=21&t=650761
TheCapo Napisano 10 Październik 2010 Napisano 10 Październik 2010 Witam. Smoku132 ma racje wszystko jest z prostych obiektów. Nie wiem co leży na tej ławce ale jest to płaskie a na pierwszy rzut oka myślałem że to klawiatura. Ten plakat to też nie wiem czy jest oparty o ławkę czy wisi. Dodaj więcej lepszych obiektów i pokombinuj z renderem. No i jeszcze jeżeli jest tam monitor to przydałaby się też jednostka centralna. powodzenia.
bapi23 Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 Podobnie oświetla do mentala. tak czy owak czy stół czy ławka jest to tylko box, a boxem cudów nie zdziałasz Temu panu gratuluje. Proponowałbym zapoznać się z mentalem, zanim wyda się taką opinie. Bogata szkoła skoro stać ich na 3ds maxa i vraya. W każdym razie popisałeś się przed tym "facetem" z zakresu 3D nieziemsko.
Smoku Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 Temu panu gratuluje. Proponowałbym zapoznać się z mentalem, zanim wyda się taką opinie. . No nie znam sie specjalnie na renderze, a wyglądało podobnie :P
Rekomendowane odpowiedzi