Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Otóż robię dla szkoły taki mały projekt.. Aby facet sprawdził moje umiejętności z zakresu 3D

Powiedział co i jak... Zrobiłem, tylko wszystko się nie trzyma kupy. Nie wiem dlaczego ale jakoś to sztucznie wygląda. Macie jakieś uwagi?

scena4.th.jpg

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No generalnie nie ma tła, oświetlane daylightem w mentalu nie. stół jest kanciasty (zwykły box) nogi też są proste, sztaluga również składa się z boxów. Jak chcesz realistyki pokombinuj z bardziej dopracowanym obiektamii, z lepszymi materiałami lub texturami, z oświetleniem no i tłem, chyba, że ma to być szara ściana . Pozdr

Napisano
  • Autor

oświetlenie vrayem...

a to nie jest stół tylko ławka szkolna hehe

Napisano

Podobnie oświetla do mentala. tak czy owak czy stół czy ławka jest to tylko box, a boxem cudów nie zdziałasz

Napisano

Witam. Smoku132 ma racje wszystko jest z prostych obiektów. Nie wiem co leży na tej ławce ale jest to płaskie a na pierwszy rzut oka myślałem że to klawiatura. Ten plakat to też nie wiem czy jest oparty o ławkę czy wisi. Dodaj więcej lepszych obiektów i pokombinuj z renderem. No i jeszcze jeżeli jest tam monitor to przydałaby się też jednostka centralna. powodzenia.

Napisano
Podobnie oświetla do mentala. tak czy owak czy stół czy ławka jest to tylko box, a boxem cudów nie zdziałasz

Temu panu gratuluje. Proponowałbym zapoznać się z mentalem, zanim wyda się taką opinie.

Bogata szkoła skoro stać ich na 3ds maxa i vraya. W każdym razie popisałeś się przed tym "facetem" z zakresu 3D nieziemsko.

Napisano
Temu panu gratuluje. Proponowałbym zapoznać się z mentalem, zanim wyda się taką opinie.

.

No nie znam sie specjalnie na renderze, a wyglądało podobnie :P