maciek.m Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 Witam. Od jakiegos czasu dlubalem model auta ogolnie okolo 3 tygodni z przerwami. Jesli chodzi o kolorki to chcialem takie uzyskac, takie lekko naciagane :) Do tego jeszcze kazdy render czarno-bialy, mam tez wersje z normalnymi kolorami ale nie takie bylo zalozenie wiec nie wzucam. Model w 3ds max 2009, render Vray, oswietlenie tylko hdrka. Za komentarze z gory dziekuje i pozdrawiam :) I do tego jeszcze zblizenie na swiatelka bo na ogolnych renderach nie widac tego.
vision3d Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 ladny modelik, duza dbalosc o szcegoly, tylko ta postprodukcja ma troszke dziwaczne kolory.
NEBULA-Grafika Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 Model zacny, ładne zbliżenie na reflektory. Troszkę zajechane rendery w postprodukcji.
maciek.m Napisano 14 Październik 2010 Autor Napisano 14 Październik 2010 Dzieki za komentarze :) Kurcze a mi sie tak podobaja te kolorki... fakt ze jakosc cierpi na tym no ale :) Jutro postaram sie dozucic jeszcze w naturalnych kolorkach.
simonhc Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 Podobnie jak koledzy wyzej- model zacny. Kolorystyka troszke za mocna ale kierunek moim zdaniem bardzo dobry! Pozdrawiam P
maciek.m Napisano 14 Październik 2010 Autor Napisano 14 Październik 2010 Dobra wzucam bez tych "ślicznych" kolorkow:P Te sa prawie bez postprodukcji, wiec jak komus by sie chcialo z nimi pobawic to prosze :) jestem bardzo ciekawy jak inni by to widzieli :)
Eddy__ Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 Modelik zacny :) Podoba mi się - z resztą kocham muscle cary :) Ja bym widział to w takich cieplutkich kolorkach:
indian Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 (edytowane) Czołem, piękny model ale grzech go psuć takim renderem. Na twoim miejscu poszedł bym w tą stronę,http://www.mikes73.com/71challenger.jpg, chodzi głównie o kolory, bo model się aż prosi o srebrną galerię :) salut. Edytowane 14 Październik 2010 przez indian
vision3d Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 musisz generalnie 'zdjac' niebieski z auta, wogole kolorystycznie sie nie komponuje z backplate'm, a dopiero wtedy kombinuj z postprodukcja;)
blomd Napisano 14 Październik 2010 Napisano 14 Październik 2010 Model jednak miejscami nie jest gładki, szczególnie na masce. Pomysł z kolorkami też nie do końca dobry, dla tego wersje B&W w tym przypadku wyszły najlepiej. Bardzo fajny za to renderek zbliżenia na przednie reflektory. Pozdrawiam ;)
maciek.m Napisano 14 Październik 2010 Autor Napisano 14 Październik 2010 Dziekuje wszystkim za komentarze i opinie :) Dzis albo jutro przysiade do postprodukcji i usune ten niebieski i pokombinuje z kolorkami itd.
maciek.m Napisano 16 Październik 2010 Autor Napisano 16 Październik 2010 A wiec poszedlem za mysla vision3d i zmienilem lekko kolorki auta tak aby bardziej pasowaly do otoczenia. I takie juz zostawie bez tej wersji kolorowej, takie chyba najbardziej realistyczne sa. Mam nadzieje ze wyglada chociaz troche lepiej niz poprzednia wersja.
pecet Napisano 16 Październik 2010 Napisano 16 Październik 2010 eee co to za pozostałości przy szybach? Mi nie bardzo pasuje matowy lakier do muscle cara.
Rekomendowane odpowiedzi