Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. Od jakiegos czasu dlubalem model auta ogolnie okolo 3 tygodni z przerwami. Jesli chodzi o kolorki to chcialem takie uzyskac, takie lekko naciagane :) Do tego jeszcze kazdy render czarno-bialy, mam tez wersje z normalnymi kolorami ale nie takie bylo zalozenie wiec nie wzucam.

Model w 3ds max 2009, render Vray, oswietlenie tylko hdrka. Za komentarze z gory dziekuje i pozdrawiam :)

do11.jpg

do10.jpg

do5ve.jpg

do4o.jpg

do8c.jpg

do7a.jpg

I do tego jeszcze zblizenie na swiatelka bo na ogolnych renderach nie widac tego.

do1g.jpg

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 3,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ladny modelik, duza dbalosc o szcegoly, tylko ta postprodukcja ma troszke dziwaczne kolory.

Napisano
  • Autor

Dzieki za komentarze :) Kurcze a mi sie tak podobaja te kolorki... fakt ze jakosc cierpi na tym no ale :) Jutro postaram sie dozucic jeszcze w naturalnych kolorkach.

Napisano

Podobnie jak koledzy wyzej- model zacny. Kolorystyka troszke za mocna ale kierunek moim zdaniem bardzo dobry!

Pozdrawiam

P

Napisano
  • Autor

Dobra wzucam bez tych "ślicznych" kolorkow:P Te sa prawie bez postprodukcji, wiec jak komus by sie chcialo z nimi pobawic to prosze :) jestem bardzo ciekawy jak inni by to widzieli :)

do12j.jpg

do6v.jpg

Napisano

Modelik zacny :) Podoba mi się - z resztą kocham muscle cary :)

Ja bym widział to w takich cieplutkich kolorkach:

Untitled1.jpg

Napisano

Czołem,

piękny model ale grzech go psuć takim renderem.

Na twoim miejscu poszedł bym w tą stronę,http://www.mikes73.com/71challenger.jpg, chodzi głównie o kolory, bo model się aż prosi o srebrną galerię :)

salut.

Edytowane przez indian

Napisano

musisz generalnie 'zdjac' niebieski z auta, wogole kolorystycznie sie nie komponuje z backplate'm, a dopiero wtedy kombinuj z postprodukcja;)

Napisano

Model jednak miejscami nie jest gładki, szczególnie na masce. Pomysł z kolorkami też nie do końca dobry, dla tego wersje B&W w tym przypadku wyszły najlepiej. Bardzo fajny za to renderek zbliżenia na przednie reflektory.

Pozdrawiam ;)

Napisano
  • Autor

Dziekuje wszystkim za komentarze i opinie :) Dzis albo jutro przysiade do postprodukcji i usune ten niebieski i pokombinuje z kolorkami itd.

Napisano
  • Autor

A wiec poszedlem za mysla vision3d i zmienilem lekko kolorki auta tak aby bardziej pasowaly do otoczenia. I takie juz zostawie bez tej wersji kolorowej, takie chyba najbardziej realistyczne sa. Mam nadzieje ze wyglada chociaz troche lepiej niz poprzednia wersja.

44964969.jpg

99603732.jpg

Napisano

eee co to za pozostałości przy szybach? Mi nie bardzo pasuje matowy lakier do muscle cara.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności