Seba22 Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Witam, wie ktoś jak zrobić w programie 3Ds max i SynthEye, jakiś efekt na ręce? Ja bym chciał zrobić ostrze takie jak ma Ezio z Assassin'a ? Ma ktoś jakiś tutorial jak można to zrobić? (Wiem, że rysuje się kropki na ręce... ale dalej nie wiem jakie opcje i czy pójdzie zrobić takie ostrze? Proszę o pomoc. Tak to wygląda ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Zapoznaj się z tematem camera tracking. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba22 Napisano 27 Październik 2010 Autor Share Napisano 27 Październik 2010 Zapoznałem się, jednak (nie jestem pewien) ale to nie to samo, bo Camera Tracking- jak nazwa mówi, to "wychwytywanie ruchów kamery", a tutaj chodzi o to, że kamera jest nieruchoma, a wykryć ma ruch mojej ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 http://www.youtube.com/user/vfxworld#p/u/27/tagyQuOZiA4 -terminator tutorial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 a może to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 27 Październik 2010 Share Napisano 27 Październik 2010 Kamera jest nieruchoma ale ręka się rusza, tu też zastosowanie ma camera tracking. Na podstawie markerów na ręce wyczajasz położenie kamery względem ręki, albo położenie ręki względem kamery. Inaczej mówiąc wyczajasz położenie punków względem siebie. No coś takiego:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi