MiRi Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 (edytowane) Witam! Po długim okresie poznawania maxa, wreszcie ruszyłem swoje 4 litery, usiadłem przed komputerem i stwierdziłem, że zrobię gitarę. Akurat mam piękną, żywą referencje tego modelu obok fotela. Model będzie kończony w najbliższych dniach, liczę na konstruktywną krytykę, jeśli się komuś podoba, niech także wyrazi swoje zdanie. To Starszy render, jeszcze bez tekstury i stroiki są źle ułorzone. Edytowane 28 Październik 2010 przez MiRi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 Nie znam się na gitarach ale trochę za proste to pudło rezonansowe (to chyba elektryczna gitara więc jak to się tam nazywa) i czemu dziury są na wylot? a tak po za tym wygląda łądnie. Pokażesz zdjęcie oryginału aby porównać, bo może to w rzeczywistości jest nie skomplikowane ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 28 Październik 2010 Share Napisano 28 Październik 2010 fajny model. ode mnie dwie uwagi: materiał korpusu/ deski jest straszliwie monotonny, przez to psuje odbiór, bo wygląda bardzo "cg", poza tym ten czerwony jest chyba zbyt nasycony. Na drugim renderze jest znacznie lepiej. A druga sprawa, to w miejscu, gdzie podstrunnica spotyka się z deską wygląda, jakbyś miał lukę, tj. odstaje (drugi render). Ogólnie wyszło okej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modzal Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 lepiej wyjdzie jak umiejscowisz tą gitarkę gdzieś, bedziesz widział jak mocno ci się w niej odbija "świat" bedziesz mógl bardziej dopasować materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Mam identyczną prawie gitarę, jeno Charvel, nie Washburn :) I czy ja wiem, moja jest ta strasznie czerwona jak na 1 renderze. Mnie się nie podobają tylko potencjometry jakos, ale może takie są w tej gitarze, i materiał - połyskliwość - główki gryfu. Reszta fajowo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Model jak model... dodaj jakieś fajne studio a od razu będzie lepiej... bo na razie to wisi w powietrzu :) Pozr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 Nie znam się na gitarach ale trochę za proste to pudło rezonansowe (to chyba elektryczna gitara więc jak to się tam nazywa) i czemu dziury są na wylot? a tak po za tym wygląda łądnie. Pokażesz zdjęcie oryginału aby porównać, bo może to w rzeczywistości jest nie skomplikowane ? Pozdrawiam Widać że się nie znasz. :) Przydał by się jakiś fajniejszy materiał na pudło, a tak to studio i będzie zajefajnie. pzd. Daniel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 29 Październik 2010 Autor Share Napisano 29 Październik 2010 Spoko chłopaki, dzisiaj wieczorem dokończę texturki, poprawię błędy, dodam także stojak i wrzucę kilka renderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 pokaz tyl gitary... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiRi Napisano 1 Listopad 2010 Autor Share Napisano 1 Listopad 2010 Wrzucam nowe rendery, dokończone textury i potencjometry. Na razie gitarka umieszczona w takim miejscu, gdy zrobię kabel i wzmacniacz umieszczę ją w bardziej "profesjonalnym" otoczeniu. Plasti, tył gitary nie jest jeszcze wymodelowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukanus Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 bardzo super. najbardziej podoba mi się drugi obrazek. na pierwszym to odbicie światła wygląda ciekawie ale trochę mnie rozprasza (za mocne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 W tym czuć moc :) Tylko z chromem coś nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominick Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 bardzo dobra firme wybrales :) sam mam gitarke z tej firmy elektryka i daje moc :) ogolnie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 1 Listopad 2010 Share Napisano 1 Listopad 2010 te modele washburnow przypominaja znane wszystkim plaskie ibanezy, hmm to dziwne ze bierzesz sie za render, a tylu jeszcze nie masz..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 nooo... czyż w studiu nie lepiej wygląda ?! :) Fajnie fajnie... czekam na up z wzmacniaczem. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 A mnie niestety podoba się tylko drugi bo ma fajne ujęcie i materiały. Jednak zmieniłeś kolor i mi to strasznie przeszkadza :( Zlewa się gitara z boxem o który się opiera IMO i render całej gitary w tym studio średni mi siedzi. Ale to pewnie kwestia gustu :) Plasti - bardziej niż do ibaneza to ona przypomina chyba Jacksona czy Charvela. Pudło niemal że identyczne... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 (edytowane) Rendery i materiały bardzo ładne. Miejscami może jeszcze brakuje samplingu żeby się pozbyć ząbków. Rozumiem że to będzie w finale poprawione. Edytowane 2 Listopad 2010 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 2 Listopad 2010 Share Napisano 2 Listopad 2010 (edytowane) rendery sa calkiem niezle, studio mi sie nie do konca podoba, ale rozumiem ze to nie koncowe.... a tutaj porownanie pudla do ibaneza>>>> Edytowane 2 Listopad 2010 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4rl0s Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 ciekawe dechy weź pod uwage fakt ze jedna jest laierowana na wysoki połysk druga jest olejowana co do firmy a w szczegołności modelu nieobraź sie ale zabawka. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi