Napisano 28 Październik 201014 l Witam! Po długim okresie poznawania maxa, wreszcie ruszyłem swoje 4 litery, usiadłem przed komputerem i stwierdziłem, że zrobię gitarę. Akurat mam piękną, żywą referencje tego modelu obok fotela. Model będzie kończony w najbliższych dniach, liczę na konstruktywną krytykę, jeśli się komuś podoba, niech także wyrazi swoje zdanie. To Starszy render, jeszcze bez tekstury i stroiki są źle ułorzone. Edytowane 28 Październik 201014 l przez MiRi
Napisano 28 Październik 201014 l Nie znam się na gitarach ale trochę za proste to pudło rezonansowe (to chyba elektryczna gitara więc jak to się tam nazywa) i czemu dziury są na wylot? a tak po za tym wygląda łądnie. Pokażesz zdjęcie oryginału aby porównać, bo może to w rzeczywistości jest nie skomplikowane ? Pozdrawiam
Napisano 28 Październik 201014 l fajny model. ode mnie dwie uwagi: materiał korpusu/ deski jest straszliwie monotonny, przez to psuje odbiór, bo wygląda bardzo "cg", poza tym ten czerwony jest chyba zbyt nasycony. Na drugim renderze jest znacznie lepiej. A druga sprawa, to w miejscu, gdzie podstrunnica spotyka się z deską wygląda, jakbyś miał lukę, tj. odstaje (drugi render). Ogólnie wyszło okej.
Napisano 29 Październik 201014 l lepiej wyjdzie jak umiejscowisz tą gitarkę gdzieś, bedziesz widział jak mocno ci się w niej odbija "świat" bedziesz mógl bardziej dopasować materiał.
Napisano 29 Październik 201014 l Mam identyczną prawie gitarę, jeno Charvel, nie Washburn :) I czy ja wiem, moja jest ta strasznie czerwona jak na 1 renderze. Mnie się nie podobają tylko potencjometry jakos, ale może takie są w tej gitarze, i materiał - połyskliwość - główki gryfu. Reszta fajowo. Pozdrawiam
Napisano 29 Październik 201014 l Model jak model... dodaj jakieś fajne studio a od razu będzie lepiej... bo na razie to wisi w powietrzu :) Pozr.
Napisano 29 Październik 201014 l Nie znam się na gitarach ale trochę za proste to pudło rezonansowe (to chyba elektryczna gitara więc jak to się tam nazywa) i czemu dziury są na wylot? a tak po za tym wygląda łądnie. Pokażesz zdjęcie oryginału aby porównać, bo może to w rzeczywistości jest nie skomplikowane ? Pozdrawiam Widać że się nie znasz. :) Przydał by się jakiś fajniejszy materiał na pudło, a tak to studio i będzie zajefajnie. pzd. Daniel.
Napisano 29 Październik 201014 l Autor Spoko chłopaki, dzisiaj wieczorem dokończę texturki, poprawię błędy, dodam także stojak i wrzucę kilka renderów.
Napisano 1 Listopad 201014 l Autor Wrzucam nowe rendery, dokończone textury i potencjometry. Na razie gitarka umieszczona w takim miejscu, gdy zrobię kabel i wzmacniacz umieszczę ją w bardziej "profesjonalnym" otoczeniu. Plasti, tył gitary nie jest jeszcze wymodelowany.
Napisano 1 Listopad 201014 l bardzo super. najbardziej podoba mi się drugi obrazek. na pierwszym to odbicie światła wygląda ciekawie ale trochę mnie rozprasza (za mocne).
Napisano 1 Listopad 201014 l bardzo dobra firme wybrales :) sam mam gitarke z tej firmy elektryka i daje moc :) ogolnie super
Napisano 1 Listopad 201014 l te modele washburnow przypominaja znane wszystkim plaskie ibanezy, hmm to dziwne ze bierzesz sie za render, a tylu jeszcze nie masz.....
Napisano 2 Listopad 201014 l nooo... czyż w studiu nie lepiej wygląda ?! :) Fajnie fajnie... czekam na up z wzmacniaczem. Pozdr.
Napisano 2 Listopad 201014 l A mnie niestety podoba się tylko drugi bo ma fajne ujęcie i materiały. Jednak zmieniłeś kolor i mi to strasznie przeszkadza :( Zlewa się gitara z boxem o który się opiera IMO i render całej gitary w tym studio średni mi siedzi. Ale to pewnie kwestia gustu :) Plasti - bardziej niż do ibaneza to ona przypomina chyba Jacksona czy Charvela. Pudło niemal że identyczne... Pozdrawiam.
Napisano 2 Listopad 201014 l Rendery i materiały bardzo ładne. Miejscami może jeszcze brakuje samplingu żeby się pozbyć ząbków. Rozumiem że to będzie w finale poprawione. Edytowane 2 Listopad 201014 l przez tweety
Napisano 2 Listopad 201014 l rendery sa calkiem niezle, studio mi sie nie do konca podoba, ale rozumiem ze to nie koncowe.... a tutaj porownanie pudla do ibaneza>>>> Edytowane 2 Listopad 201014 l przez tweety
Napisano 5 Listopad 201014 l ciekawe dechy weź pod uwage fakt ze jedna jest laierowana na wysoki połysk druga jest olejowana co do firmy a w szczegołności modelu nieobraź sie ale zabawka. pozdrawiam