panbook Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 (edytowane) Witam serdecznie, Mam nadzieje że nie zostanie to uznane za spam tylko zaproszenie bo program nie jest znany. Jeżeli wybrałem zły dział to proszę admina o przeniesienie w odpowiednie miejsce. Jesteśmy współtwórcą i Polskim przedstawicielem programu Lumion (do niedawna Silex3D). Jest to nowy program do wizualizacji stworzony z naciskiem na prostotę w użyciu i szybkie uzyskanie efektu finalnego. Program zawiera wiele dodatkowych bibliotek, mozliwość malowania topologii krajobrazu oraz import z takich programów jak 3D Studio MAX, AutoCAD, Sketchup. Zapraszam do zapoznania się z materiałami graficznymi i prezentacją interfejsu na naszej stronie http://Feel3D.pl/Lumion lub na forum polskiej społeczności Tutaj. Informacje znajdziecie także na Facebooku Jako Lumion Polska. Edytowane 10 Listopad 2010 przez panbook
siwy Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 Mocna rzecz. Muszę przyznać że dawno nie byłem tak pozytywnie zaskoczony. Program ma ogromne możliwości, ciekawe jak to się dalej rozwinie.
pionix Napisano 3 Listopad 2010 Napisano 3 Listopad 2010 Oj zachęcająco to wygląda. Bardzo przydałoby się demo do sprawdzenia jak to działa w praktyce. Trochę szkoda że nie można wyeksportować do prezentacji takiej żeby klient sam mógł sobie pochodzić/polatać po projekcie. Będę śledził jak idą postępy w rozwoju tego softu.
panbook Napisano 3 Listopad 2010 Autor Napisano 3 Listopad 2010 Jak tylko pojawi się demo to wrzucę linka do ściągnięcia. Publikacja do EXE tez ma być tylko jak powiedział mi na konferencji Ferry z Acta, pewnie dopiero w wersji 1.1 się wyrobią. Na pewno będzie demo, będzie też wersja Edu. Konkretów odnośnie ograniczeń jeszcze nie mam, ale dam znać jak już chłopaki w Holandii ustalą. Ponadto robimy polską wersję.
panbook Napisano 8 Listopad 2010 Autor Napisano 8 Listopad 2010 Dorzucam nowy filmik z pokazem możliwości. http://vimeo.com/16534222 Ma ich być kilka i każdy odcinek ma ukazywać w szczegółach możliwości konkretnych elementów programu. Oto pierwszy odcinek.
olaf Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 widze, ze czesc dyskusji poleciała. Naprawde fajnie to wygląda. Chetnie zobacze kolejne filmy, by sie przekonac czy to tylko do wizualizacji się nada, czy tez do prezentacji różnego rodzaju.
pionix Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Wygląda to bardzo dobrze. Akurat mam zlecenie na szybką prezentację koncepcji zagospodarowania kilku działek i taki program myślę, że by się świetnie sprawdził.
panbook Napisano 15 Listopad 2010 Autor Napisano 15 Listopad 2010 Witam, Obiecałem że napisze jak tylko będzie możliwość przetestowania Lumiona. News na ten temat jest już w poczekalni. Dorzucam również kilka nowych informacji o Lumionie: Wielu pytało o możliwość zwiedzenia sceny w realtimie i możliwości wysłania pliku EXE z takim spacerem do klienta. Act3D zapowiedział, że w związku z ogromna ilością zapytać możemy się tego spodziewać w jednym z kolejnym uaktualnien (np. do wersji 1.1) Były pytania o obsługę interiorów ze względu na to że w Lumionie jest oświetlenie słoneczne. Otóż można do Lumiona importować modele z lightmapami, więc wewnątrz możemy zaprojektować i wypalić światło metodą tradycyjną. Padło też na forum producenta pytanie o edytor dróg. Ale mimo że producent Lumiona ma już całą bibliotekę elementów do ich budowy to jeszcze chwile potrwa stworzenie interfejsu edytora równie prostego jak cały Lumion. Póki co najprościej więc przenosić drogi jako model3D do Lumiona importując tak jak pozostałe geometrie. Sporo ludzi tez pyta o materiały. Istnieje możliwość ustawiania materiałów w narzędziu do modelowania jak 3dsmax czy sketchup ale mozna także ustawiac materiały już w Lumionie za pomocą bardzo intuicyjnego edytora materiałów. Zrzut z niego znajdziecie w galerii http://feel3d.pl/lumion/ (o ile pamiętam drugii screen od lewej) Jeżeli chcielibyście zapytać o coś konkretnego w Lumionie jednego z twórców, Artura Brzegowego (a prywatnie mojego brata :)) to zapraszam na forum.
panbook Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Napisano 7 Grudzień 2010 Są nowe tutki. Żeby nie dublować podpinam tylko linka http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=72640 Warto zawiesić na chwile oko na zaawansowanej (o ile można tak powiedzieć w Lumionie :)) edycji materiałów. Demo na stronie oraz bez formularza już na dobreprogramy.pl Arek
Rekomendowane odpowiedzi