klimczok Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Witam All, oddaję swoją pracę gremium max3d pod ocenę.
ftorek Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 model - ok kompoziting - ok texturki - takie se - w sensie moznaby je lepiej zrobic :D i troche nie czuje sie masy/wielkosci tego przyjemniaczka
Falcrum Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Całkiem faja ładowarka :) Tak jak napisal Florek...nie czuć \"masy/wiekości\" pojazdu...być może to za sprawą średnich tekstuek i oświetlenia. Na 1 spojrzenie, pracka jest dobra, lecz tyltylko pzez chwilę...dalej jest tylko dostatecznie...:P Pozdr
Mobii Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 ja bym dodal wiecej \"blasku\" temu sprzecikowi, znaczy mocniejsze oswietlenie, bo tak jakby w cieniu stala :) Poza tym ok, mi sie podoba :)
WIERZBA Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Troche ciemno w kabinie , model bardzo fajny , jakbyś takim zajechał pod dyskotekę :))
mkk3a Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 1) troche słaby materiał szyby 2) oświetlenie - na zdjęciu w tle wyraźnie widać, ze jest słonecznie, natomiast na modelu nie ma żadnych ostrych cieni
Batou Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 Kiepskie materiały i tekstury. Psuje to realizm pracy. Model jest ok. Oświetlenie mi zdecydowanie nie pasuje. Wystarczy zobaczyć na zdjęcie w tle. Ostre kontrastowe cienie i mocne światło. Tymczasem u ciebie model jest oświetlony jak w pochmurny dzień (wygląda mi to na źle dobraną mapę hdri). Szkoda bo takie ostre światło mogło by znakomicie podkreślić potęgę pojazdu. Do tego takie \"niemrawe\" ustawienie kamery dodatkowo łagodzi wyrazistość pracy. Ogólnie może być.
Bednarz Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 A mnie sie tam podoba spox pracka jedna z lepszych jakie widziałem masz u mnie +. A cio do teksturek tio mi sie podobaja tylko oswietlenie popraw a i teksturka szyby to troche kicz! ale spox pozdr. dla ALL. :D
Gość raminez Napisano 30 Maj 2004 Napisano 30 Maj 2004 tlo mysle dobe byloby pociagniete blur\'em ...
klimczok Napisano 31 Maj 2004 Autor Napisano 31 Maj 2004 Dziękuję wszystkim za komentarze, zgadzam się z większością Was. Moje wpadki z oświetleniem i teksturowaniem modelu wynikają z faktu moich amatorskich umiejętności :) Niestety dopiero poznaję max`a, a jego możliwości powalają, z czasem napewno poprawie w/w elementy, ale to dopiero moja 2 praca na forum, więc proszę o wyrozumiałość.....
Kris_R Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 Zatem wyrozumiale dajemy Ci wielkie wyrazy uznania i głaszczemy po głowie, żebys nie myslał że tylko wytykać błędy potrafimy. Pracuj pracuj... jeśli widzisz jakie max ma możliwości to wyciśnij z niego 7-me poty!
Kryhas Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 Fajny model ale brud jest conajmniej dziwny. Kojaży mi się z 2f2f jakby ktoś zasuwał tą brykom conajmniej z 200 km/h po błocie :]
rowr Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 Kola jakies takie za sterylne (i jakis dziwny material) ja tam sie nie znam ale jak cos smiga w blocie i piachu to troszke powinna byc \"pooklejane\" tym materialem:)
Orion Napisano 31 Maj 2004 Napisano 31 Maj 2004 Złe mat. i oświetlenie przez co wygląda jak zabawka. Jako model to b. ładny
Rekomendowane odpowiedzi