adrian2608 Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 (edytowane) Tak jak w tytule. Konkretnie kopia ciężarówki z transformer's. Uvki zrobione, tekstury w przygotowaniu. Scena ledwo zaczęta. Pozdrawiam. Edit: Test z TheaRender: Edytowane 3 Grudzień 2010 przez adrian2608
cortes Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 łoo że nikt tego nie komentował :D ładne textury, model dobry, autofocus w renderze źle ustawiony i chyba za krótki, powinien być taki na całą ciężarówkę :) czekamy jeszcze na kółka i transformację
gnacik Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 Czyżby to nie był ten sam hangar, w którym rozkradziono nazimobila ? :-)
Brain-Eater Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 Ech te dzieci, zamiast lodów koła kradną... Nawet fajnie to wygląda, tylko na przednim nadkolu jest coś nie tak, nie wiem może to było zamierzone, a poza tym to póki co fajnie. Pozdrawiam, Brain-Eater
adrian2608 Napisano 19 Listopad 2010 Autor Napisano 19 Listopad 2010 cortes- to tak na szybko fake z z-deptha . gnacik- pewnie tak, ale finalnie będzie scena ,albo inne hdr. Brain-Eater- koła narazie zostały u wulkanizatora. No to upik! Głównie praca nad teksturami:
mookie Napisano 19 Listopad 2010 Napisano 19 Listopad 2010 Jaką planujesz scenkę? Model bardzo zgrabny, zastanawiam się, czy pójdziesz w kierunku kreskówkowym, czy bardziej realistycznym. To Blender?
adrian2608 Napisano 19 Listopad 2010 Autor Napisano 19 Listopad 2010 mookie- render będzie realistyczny. A ogólna konwencja raczej kreskówkowa. W ogóle planuję, stworzyć postać demonicznego clowna, który byłby kierowcą tej ciężarówki. Scena również mroczna, jakaś uliczka czy coś. Jeszcze będę nad tym myślał. Oczywiście jestem otwarty na wszelkie pomysły. I tak, to jest Blender. Konkretnie 2,5X ,wersja z patchami z graphicalla (knife, bevel,bridge, vertex slide ,color wire itd) .
cortes Napisano 19 Listopad 2010 Napisano 19 Listopad 2010 opony tez powyginaj jakby stał z 300 lat :D
adrian2608 Napisano 2 Grudzień 2010 Autor Napisano 2 Grudzień 2010 (edytowane) cortes- ale tylko trochę, to auto jest na chodzie;p No to upik, scena a raczej hdr taki już zostanie. Teraz biorę się za detale (trochę środka, opony, shader i coś tam jeszcze się wymyśli) klik na highresa Inny test Edytowane 3 Grudzień 2010 przez adrian2608
Smoku Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Jakoś mi opony z białą obwódką nie podchodzą, za bardzo się odcinają od całości i odwracają uwagę. Można by je pobrudzić bardziej lub zmienić kolor.
ikkiz Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 kamyki mają takie długie wyraźne cienie, może by dodać lampkę, żeby model też rzucił cień?
Stachu Napisano 3 Grudzień 2010 Napisano 3 Grudzień 2010 model bardzo fajny, ale błagam nie dawaj na finishu tego backplate. wszyscy biorą ten hangar albo tą szosę z zachodem słońca. :P niech bedzie widać ze cały projekt jest twój, a nie jakieś kolejne nudne evermotion archmodels vol.489378 pozdro :)
adrian2608 Napisano 3 Grudzień 2010 Autor Napisano 3 Grudzień 2010 Smoku- niby tak ,ale takie właśnie opony ma to auto. Oczywiście trochę przybrudzę, w zasadzie już to zrobiłem. ikkiz-Racja, za tego typu detale biorę się na końcu. Stachu- I cholera, zmotywowałeś mnie. Będzie scena i postać. Postać w takim kierunku: http://www.cdaction.pl/obrazki/twisted-metal-ps3-e3-2010_173eg.jpg Na scenę wymyśliłem Chinatown. Oczywiście tylko pobocze (krawężnik jakieś budynki itd) Scena raczej nocą. Auto spokojnie czekające na wynik wydarzeń, czyli powiedzmy negocjacji z chińczykami. Za kierowce przyjemniaczek z linku powyżej. Ręka wystawiona przez okno, do tego papieros. Tak to będzie wyglądać. Pozdrawiam.
adrian2608 Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Napisano 17 Grudzień 2010 No to mały update, początki clowna. Powiedzcie proszę, czy siatka jest strawna. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi