Napisano 19 Listopad 201014 l Witam wszystkich, zaczołem modelować konsole PSP, wcześniej uczyłem się na prostszych kształtach i teraz mam duże problemy z modelowaniem. Modeluje z boxa co nigdy mi nie wychodziło dobrze, ale mam zamiar zrozumieć tę technikę. Pierwszy problem pojawił się w zagospodarowaniu boxa w polygony, jak ma być podzielony, ale jakoś przebrnąłem :) teraz znowu jest problem z wycięciem dziur na przyciski itp. na prt sc załączam jak to do tej pory wygląda :) niewiem czy w dobrym kierunku to idzie... http://img228.imageshack.us/i/pscreen.jpg/
Napisano 20 Listopad 201014 l Zrezygnuj z boolen. Rozwala siatkę i wtedy jest Kambodża. Postaraj się podzielić odpowiednie poligony i wytworzyć odpowiednie otwory ręcznie. Tyle rad na początek.
Napisano 20 Listopad 201014 l Jeśli wycinasz coś co ma być okrągłe, zawsze wzoruj się na prostych okręgach spline, ustaw sobie tam ilość przedziałów tak aby mniej więcej odpowiadały ilości poly wokół wycięcia w modelu. Bardzo to ułatwia prace, a czasem dobre przygotowanie wszystkiego potrafi zaoszczędzić masę czasu.