splasz Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Publiczna beta zapowiadanego programu do edycji wideo dostępna do pobrania. http://motionfreaks.pl/artykuy/newsy/448-lightworks-publiczna-beta-dla-kadego.html
adek Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Faktycznie, chyba nie przygotowali się na taki ruch. To zdaje się, że po raz pierwszy program tej klasy, przez lata dostępny wyłącznie jako produkt komercyjny udostępniany jest za darmo. Ale może o czymś nie wiem?
Sadowski25 Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Przepraszam bardzo. Program jeszcze nie jest wydany jako open source. A jako wersja Beta. Choć po przeczytaniu forum tej wersji to raczej jest - Alpha version. Pierwszy trud to uruchomić ten program. Na działający w pelni program musimy poczekać.
pionix Napisano 1 Grudzień 2010 Napisano 1 Grudzień 2010 Zassałem, zainstalowałem i uruchomiłem bez problemu ale utknąłem na zupełnie niezrozumiałym dla mnie interfejsie. Chyba bez poczytania helpa się nie obędzie :(
punishermv Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Jak na razie nie mam problem z uruchomieniem programu, mam W7 (laptop) zainstalowawszy patha sadziłem ze nie będzie większych problemów ale wyłącza się mi dość często bez powodu, nie pojawia się żadne okno z informacja o błędzie luba jakiś raport no cóż w końcu wersja beta :)
Kris_R Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 No ale jak to jest, że można przeczytać o Lightworks jako o profesjonalnym programie do edycji video, wykorzystywanym w różnych dużych produkcjach, a tu okazuje się, że to jakaś wersja beta. Jak to w końcu jest?
Skoti Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 @Kris_R: Używane były poprzednie wersje, a teraz powstaje nowa wersja, której betę udostępniono i która ostatecznie będzie miała otwarte źródła.
punishermv Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 To pytanie to chyba trzeba skierować do firmy EditShare jak dla mnie to za darmo nic niema :) (no może prawie nic )
aspenboy Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 Póki co działa, ale kiepsko sobie radzi z importem video - wykrzacza się na mov'ach, nie wszystkie mpeg łyka. Denerwujące, że jak się framerate video nie zgadza z fps projektu, to nie umie w żaden sposób tego przeskalować.
Kris_R Napisano 2 Grudzień 2010 Napisano 2 Grudzień 2010 ok :) No to te commenty mi wstarczą, żeby na razie nie zawracać sobie głowy nawet zciąganiem tego niby czegoś :]
Rekomendowane odpowiedzi