Napisano 1 Grudzień 201014 l Publiczna beta zapowiadanego programu do edycji wideo dostępna do pobrania. http://motionfreaks.pl/artykuy/newsy/448-lightworks-publiczna-beta-dla-kadego.html
Napisano 1 Grudzień 201014 l Faktycznie, chyba nie przygotowali się na taki ruch. To zdaje się, że po raz pierwszy program tej klasy, przez lata dostępny wyłącznie jako produkt komercyjny udostępniany jest za darmo. Ale może o czymś nie wiem?
Napisano 1 Grudzień 201014 l Przepraszam bardzo. Program jeszcze nie jest wydany jako open source. A jako wersja Beta. Choć po przeczytaniu forum tej wersji to raczej jest - Alpha version. Pierwszy trud to uruchomić ten program. Na działający w pelni program musimy poczekać.
Napisano 1 Grudzień 201014 l Zassałem, zainstalowałem i uruchomiłem bez problemu ale utknąłem na zupełnie niezrozumiałym dla mnie interfejsie. Chyba bez poczytania helpa się nie obędzie :(
Napisano 2 Grudzień 201014 l Jak na razie nie mam problem z uruchomieniem programu, mam W7 (laptop) zainstalowawszy patha sadziłem ze nie będzie większych problemów ale wyłącza się mi dość często bez powodu, nie pojawia się żadne okno z informacja o błędzie luba jakiś raport no cóż w końcu wersja beta :)
Napisano 2 Grudzień 201014 l No ale jak to jest, że można przeczytać o Lightworks jako o profesjonalnym programie do edycji video, wykorzystywanym w różnych dużych produkcjach, a tu okazuje się, że to jakaś wersja beta. Jak to w końcu jest?
Napisano 2 Grudzień 201014 l @Kris_R: Używane były poprzednie wersje, a teraz powstaje nowa wersja, której betę udostępniono i która ostatecznie będzie miała otwarte źródła.
Napisano 2 Grudzień 201014 l To pytanie to chyba trzeba skierować do firmy EditShare jak dla mnie to za darmo nic niema :) (no może prawie nic )
Napisano 2 Grudzień 201014 l Póki co działa, ale kiepsko sobie radzi z importem video - wykrzacza się na mov'ach, nie wszystkie mpeg łyka. Denerwujące, że jak się framerate video nie zgadza z fps projektu, to nie umie w żaden sposób tego przeskalować.
Napisano 2 Grudzień 201014 l ok :) No to te commenty mi wstarczą, żeby na razie nie zawracać sobie głowy nawet zciąganiem tego niby czegoś :]