Napisano 31 Maj 200420 l Witam na tym forum, zajmuje sie wizualizacjami wszystkiego co mi wpadnie w rece - to moj zawod i pasja. tu znajduje sie jeden z tematow: http://mmar3d.de/115/pegaz.htm
Napisano 31 Maj 200420 l TEMAT! po 24 godzinach sam go zmienie, a wrazie oporu usune. gazniek fajny, ja nie lubie gaznikow.
Napisano 31 Maj 200420 l Śliczne, ale odblask na tych mniejszych metalowych elementach jest beznadziejny. :-I Tekstura ogólnego metalu jest bardzo ładna. Łaczenia tych rur kiepskie. Nie powinno tam być zespawane?
Napisano 31 Maj 200420 l takie sobie to to, textura rozmazana, oswietlenie mogloby byc lepsze. Hmm jakies 3-/6 :)
Napisano 1 Czerwiec 200420 l napisał Pussik Łaczenia tych rur kiepskie. Nie powinno tam być zespawane? Nie powinno, tego typu gaźniki wykonywane są ze stopu aluminium, odlewane ;) Tekstura obiektu jest ok, ale materiały tych drobniejszych elementów psują jakość całego obiektu.
Napisano 1 Czerwiec 200420 l Cellshade to shader ktory pozwala renderowac obiekt w taki sposob ze wyglada jakby byl narysowany. Obecnie istnieje troche pluginow to umozliwiajacych i oferuja on naprawde duzy wachlarz mozliwosci. Cellshade moze byc np imitujacy kredke, olowek, farbe czy np collage. W tym przypadku mialem jednak na mysli raczej taki ktory imitowalby ciekopis lub jakas technike kreslarska (czarny kontur obiektu z jego bialym wypelnieniem przy takim samym kolorze tla)
Napisano 2 Czerwiec 200420 l napisał Leru Cellshade to shader ktory pozwala renderowac obiekt w taki sposob ze wyglada jakby byl narysowany aa to o to chodzi, dzieki:) ja mam problemy z nomenklatura, czesto nie wiem jak sie cos nazywa, chociaz tego uzywam. Ale w tym wypadku chodzilo o namiastke realizmu. Dzieki wszystkim za krytyke, z kazdym dniem widze coeaz wiecej niedociagniec:) ale teraz niestety nie mam czysu poprawiac.
Napisano 2 Czerwiec 200420 l Nawet jesli jest odlewany ten gaznik to i tak nie ma takich ostrych krawędzi. Poprostu przy odlewie powstają leciutkie luki tam gdzie jeden \"walec\" łączy się z drugim