Patryk15 Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Czy jest jakaś możliwość zmiany ustawień w 3D Maxie, nie wiem np rozdzielczości, jakości itp na czas pracy w programie ? Mam dość słaby komputer i po większej ilości elementów program przestaje chodzić płynnie.
Dynamico Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Ja sobie radziłem ukrywając (hide) dcęść modeli/elementów, których nie edytowałem w danej chwili (często nawet przeszkadzają w bieżącej pracy). Dobrym zwyczajem jest używanie "warstw". Wtedy w prosty sposób można ukrywać/pokazywać całe grupy elementów. Wypróbuj te sposoby. Na słabym komputerze to dobre rozwiązanie.
Dr Judym Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 Jeśli pracujesz nad danym elementem sceny, to wciśnij Alt+Q (isolation mode) to też powinno pomóc, nie mówiąc o tym że jest niezbędne do wygodnej pracy.
Quadysz Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 dodatkowo ciezkie obiekty mozesz wyswietlac jako boxy (prawy przycisk myszy - properties i display as box )
Pawelkos Napisano 20 Grudzień 2010 Napisano 20 Grudzień 2010 I przy obraceniu scenu mozesz jeszcze wcisnac "o" (degradation mode) wtedy jak scena jest za ciezka automatycznie zamienia obiekty na boxy
Rekomendowane odpowiedzi