Napisano 26 Grudzień 201014 l hej, mam pytanie, jak można przetransportować mapę z google earth do 3ds maxa (ze wszystkimi wypukłościami terenu itd.)? Dodam, że nigdy wcześniej nie pracowałam z google earth. Z góry dzięki :)
Napisano 26 Grudzień 201014 l Tu jest jak wyeksportować do formatu 3ds. Może pomoże http://www.simpleeditions.com/39002/importing-terrain-from-google-earth-to-rhinoceros
Napisano 26 Grudzień 201014 l Autor tutaj niestety potrzebny jest program google sketchup 6 pro którego ja nie posiadam...
Napisano 26 Grudzień 201014 l skeczup pro ma pelna wersje trial ktora dziala przez pare godzin, idealnie starcza zeby tylko wlaczyc program, zrobic export i wylaczyc :)
Napisano 26 Grudzień 201014 l Ja tam kiedyś eksportowałem przy użyciu darmowej wersji Sketchupa. Właściwie bardziej polegało to na imporcie formatów od sketchupa, przy pomocy plugina - poszukaj pod hasłem ColladaMax.
Napisano 29 Grudzień 201014 l Autor hej, ściągnęłam OpenCOLLADA for 3ds Max 1.2.5 2009-11-13, ale nadal nie mogę transportować modelu ze sketchupa do 3ds maxa.
Napisano 29 Grudzień 201014 l Ale w jaki sposób nie możesz, wywala jakiś błąd? Brak odpowiedniego formatu? Pamiętam, że to chyba nie było takie banalne - nie mam pod ręką ani Sketchupa ani 3dsmax ale z tego co pamiętam, z pliku .kmz (który działał trochę jak archiwum zip) trzeba było wygrzebać .dae i dopiero to importować.
Napisano 29 Grudzień 201014 l Autor nie było takiego formatu... pamiętasz może, jak wygrzebać z .kmz .dae?
Napisano 29 Grudzień 201014 l Otwórz go jakimś packerem - Winzip, winrar itp. Powinny być dwa katalogi, jeden z teksturami, drugi z modelem.
Napisano 30 Grudzień 201014 l Autor Bez problemu rozpakowałam do .dae, ale kiedy próbowałam zaimportować to do 3ds Maxa, pokazał mi się komunikat: "An error has occured..."
Napisano 30 Grudzień 201014 l z tego co pamiętam to dae chyba odpowiadał obj i wystarczyło rozszerzenia zmienić i zaimportować do maxa.